Sıradaki son kişi sahneye döner

HalaycıBaşı

New member
04/28/2025

11: 15 saatte güncellendi.

Mecano, Radio Futura, Kabine Caligari ve biraz daha fazlasının yanında, Sıradaki son İspanyol pop'undan en çok istenenlerden biridir. Ve son olarak, 27 yıl ayrıldıktan sonra, Manolo García ve Quimi Portet, şüphesiz müzik sahnesinde en çok beklenen haberlerden birini ima eden bir olay olan sahneye dönüşlerini doğrulamak için grubu topladılar.

İspanyol pop rock tarihindeki en etkili gruplardan birinin neredeyse otuz yıllık yokluğundan sonra, dönüşü bir turda gerçekleşecek. 2026 baharından itibaren çeşitli şehirleri gezecek ve kültürel mirasın bir parçası olan bir repertuar yeniden yaşayacak çeşitli nesiller. Doğrudan, her zaman ses ve sahnelemeye verdikleri dikkatin yanı sıra kamuoyu ile meşhur karizması ve bağlantı kapasitesi ile karakterize edildi.

1985 yılında Barcelona'da Rapids ve Eşekler'de oluşan, sıradaki son kişi, eşsiz tarzı ile müzik sahnesine girdi, kaya, pop ve flamenk etkileri birleştirdi. Tanınma ve birden fazla altın ve platin albümle dolu bir yörünge ile İspanya, Avrupa ve Latin Amerika'da eşi görülmemiş bir başarı elde ettiler. 1998'deki resmi ayrılıklarından bu yana, hem García hem de Poret tek başına verimli yarışlar geliştirdi, ancak bir toplantı için genel istiridye hiç bitmedi.

. 13 Ocak 1998'de sonuncunun sıradan ayrılması“kayıt yapmaya ya da konser vermeyeceklerini” söyleyen bir açıklama sayesinde, hayranları ve hatta kendileri için ani, çok beklenmedik ve üzücü idi. 2020 röportajında Manolo García, “En kötü an, sonuncuyu sıradan ayırmaya karar verdiğimiz zamandı, biraz ıssızdım,” dedi. “Birkaç aylık karışıklığım vardı, çünkü zaten bir takım olarak uzun yıllar çalışıyordum. Asla bırakmayı hiç düşünmemiştim, hiç terk etmeyi düşünmedim, ama asimile etmek için birkaç ay dinlenmeye ihtiyacım vardı. Bana ve şimdi ne?”

Başka bir röportajda, Garcia kendisini çözümün nedenlerine ve porte ile sanatsal anlaşmazlığına maruz bıraktı: «İçecek bıraktık, çok arkadaştık. Takımlarda iki takımdık. Oraya birlikte gittik, hep birlikteydik, tipik. İlk yedi yıl. Yedi yıldır yedi yaşındayken … sözlü, kararlaştırılmış bir arıza oldu. Quimi'nin dilsel temadan rahatsız olmaya başladığını anladım. Onun için dil teması önemlidir, o Katalandır. Ben “diğer Katalanlardan” biriyim: Ben Katalanım, açıkçası ve tüm gururla, ama ana dilim İspanyolca. Katalan'da bir şarkı yapmak istedi ve çok mutlu oldum, Maria del Mar Bonet ile bir şarkı yaptık, bazı videolarda, Quimi karşısında, onu biraz güldürmek ve onu memnun etmek için “Barcelona ve Moro'nun Soc of Heat” olarak göz kırpıyor. Bana kayıtsızdı. Katalanların Katalan konuştuğunu kesinlikle savunuyorum ve Katalanca konuşabiliyorum, ama tıpkı bir İspanyol anavatanı olarak da sahip olduğum gibi anavatan hissine sahip değilim. Bana göre devletler ve hükümetler hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar ».

. Bu umutlu tur için biletler 29 Mayıs Perşembe gününden itibaren satışa sunulacak 10 saat, sadece Ticketmaster'da ve bu olacak şehirler: Fuengirola, Barcelona, Roquetas de Mar, Madrid, San Sebastián, Coruña, Avilés, Sevilla ve Valencia. Tarihler henüz iletilmemiştir ve daha fazla ölçek olup olmayacağı bilinmemektedir.

El Lasto'nun sıraya dönüşü zaten rekor düzeyde meydana gelmişti, çünkü iki yıl önce Quimi Portet ve Manolo García, yeni şarkılarından bazılarını 'Pyramidal Portfruction' başlıklı bir albümde yeni düzenlemeler ve enstrümantasyon ile yeniden yeniden yeniden yayınlamak için bir araya geldiler. Ve sonra, ABC ile yaptığı röportajda, sahneye dönüşe geri dönmeye açık bıraktılar: «Yeni materyalleri kaydedeceksek veya canlı olarak oynayacaksak, bu olabilecek bir şeydir, çünkü gerçekleşirken, eğlendiğimiz zaman binlerce şey olabilir. Şimdilik yollarımızı ayrı ayrı takip edeceğiz, ancak zaten bu albümden bazı şarkılar çalıyorum ve onlar çok iyi çalışıyorlar ».

Bir Hata Bildir

Nasit

Global Mod
Global Mod
11: 15 saatte güncellendi

Mecano, Radio Futura, Kabine Caligari ve biraz daha fazlasının yanında, Sıradaki son İspanyol pop'undan en çok
Selam bilgi avcıları

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @HalaycıBaşı

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kondüvit, tiyatroda olduğu kadar, günlük hayatta da insanları doğru yola sevk eden, onları motive eden kişiler için kullanılan bir terimdir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Pusula

New member

Mecano, Radio Futura, Kabine Caligari ve biraz daha fazlasının yanında, Sıradaki son İspanyol pop'undan en çok
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @HalaycıBaşı

• "Sıradaki son kişi sahneye döner" ifadesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, tiyatroda sahneye çıkmak için sırası gelen kişileri uyarmakla görevli kişiye kondüvit denir
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Nasit' Alıntı:
Selam bilgi avcıları Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @HalaycıBaşı Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kondüvit, tiyatroda olduğu kadar, günlük
Tam olarak aynı fikirde değilim @Nasit, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Damla

Global Mod
Global Mod

Merhaba tartışmaya katılanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @HalaycıBaşı

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Pusula' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @HalaycıBaşı "Sıradaki son kişi sahneye döner" ifadesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, tiyatroda sahneye çıkmak için sırası gelen
Haksız değilsin @Pusula ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Anit

New member

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @HalaycıBaşı

Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Damla' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @HalaycıBaşı Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Haksız değilsin @Pusula ama keşke
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Damla, bazı yerler eksik

Sude

New member

Selam mütevazı insanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Detaylara girsem uzar ama bende kalan sonuç bu

Pusula' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @HalaycıBaşı "Sıradaki son kişi sahneye döner" ifadesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, tiyatroda
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Damla' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @HalaycıBaşı Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Damla, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Anit' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @HalaycıBaşı Arka planda
Burada sana %100 katılamam @Anit, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var