'Norberta', trans kimlik mücadelesine samimi ve komik bir bakış

HalaycıBaşı

New member
'Norberta'25 Temmuz'dan itibaren sinemalarda, yönetmenliğini üstlendiği bir İspanyol komedisi. Sonia Escolano Ve Belén López Albert. Film, Luis Bermejo'nun canlandırdığı, karısıyla birlikte travesti soygunları yaparak gerçek kimliğini keşfeden bir adamın hikayesini anlatıyor. MariaAdriana Ozores'in canlandırdığı karakter.


Her kuralda koşulsuz sevgi dersi ve biraz yasal düzensizlik, baş karakter çiftin, yani mütevazı, alt sınıftan bir çiftin savunduğu slogandır. mali sorunlarını yerel işletmeleri soyarak çözüyorlar. Beklenmeyen şey, bingodaki son darbenin ameliyatı finanse etmesidir. Norberta'da cinsiyet değiştirme.

“Komedinin büyük trajedileri anlatacağını iddia ediyorum” Bunlar Adriana Ozores'in mizahın halkı hassas ve çelişkili konulara yaklaştırmanın bir yolu olabileceğini doğrulayan sözleri. Bu anlamda transfobi, Norberta'nın verdiği kararın María'nın en büyük duygusal ve hayati dönüm noktası haline gelmesiyle çok gizli bir hal alır. Her şeyden önce, etrafınızdakilerin fikirlerinden ve yanlış anlamalarından korktuğunuz için boşanmayı ciddi olarak yeniden düşündüğünüzde.


Çeşitliliğe alışkın olmayan karakterler tarafından reddedilmeyi deneyimledikten ve ardından kendi algılarını – toplumumuzun duygularının bir yansıması olarak – yeniden değerlendirdikten sonra, Norberta'nın durumunu empatiyle anlarken bağlam daha az düşmanca ve daha hoşgörülü hale gelir. Luis Bermejo'nun kendisinin “duygusal bir deneyim” olarak tanımladığı bir gerçek Düşünmeye ve kendini keşfetmeye davet ediyorMariano Ozores ve Luis Miguel Albaladejo'nun büyük İspanyol komedisinden içmiş olmasına rağmen.»


Bu arada, Bermejo için alışılagelmiş stereotiplere düşmeden bir trans kadını bir erkeğin derisinden somutlaştırmak, bunu mutlak bir sorumluluk ve saygıyla yorumlayarak duygusal olarak dahil olduğu için zorlayıcı oldu. “Takım elbise bazen büyük, bazen küçük olsa da bu durumda çok iyi uyuyor”, belirtir. Bu nedenle yol boyunca kaybolmamanın önemi çok önemli ve Norberta, yaşı veya etrafımızdakilerin aşağılayıcı görüşleri ne olursa olsun, kendinizi yeniden keşfetmenin ve hayatta yeni yönler bulmanın asla geç olmadığının açık bir örneği.

Filme katılan yardımcı oyuncuların kadrosunu da unutmamak lazım. Angeles Ortega -daha çok Kiska olarak bilinir-, 'Veneno' serisindeki zamanından sonra mükemmel bir trans ikonu. Peki, Mariona Teres'Paquita Salas' veya 'The Call'daki rolüyle dikkat çekiyor.


'Norberta' dizisi


Evliliğin yeni durumunu kabullenme sürecinde ve beklenmedik bir şekilde bir kadınla eşleşme olgusu, Ozores'in kendisinin de bu durumu görünür kılarak desteklediği bir yöndür. transfobiyi yenmek “İyi bir senaryonun zekası ve konuyla ilgili büyük bir uzmanın yönlendirmesi sayesinde.” Tüm bu nedenlerden dolayı 'Norberta' sadece eğlenceli bir komedi değil, aynı zamanda bir komedi filmi. empatiye davetönyargıları kırmak, görünüşün ötesine bakmak ve izleyicinin vicdanını etkileyecek kadar büyük bir duygusal boyuta ulaşmak.

Yakın zamana kadar, transeksüelliğe odaklanma sistematik olarak beyazperdeden çıkarıldı ya da ele alındıysa, rahatsız edici, patolojikleştirici ve karikatürize edilmiş bir önyargı altındaydı. 'Glen veya Glenda' (Edward Wood, 1953). Artık sorunun bilgi eksikliğinden ya da referans eksikliğinden kaynaklanmadığının bilincinde olan İspanyol sineması, hibe vererek ilerlemeyi başardı. tabuya komikLGTBIQ+ topluluğunun daha kapsayıcı, çeşitli ve samimi bir temsili ve kimlik ve çeşitlilik hakkındaki geleneksel kavramlara meydan okuma.