Komedinin zaferi

HalaycıBaşı

New member
William Shakespeare'in Teatro de la Comedia'da 'İki Huletona Hidalgos'u görmek güzel. Bu yaratıcılık, tazelik, mizah, mizahın nasıl güçlü bir silah haline getirileceğini görmek güzel. Declan Donnellan bize kesinlikle büyüleyici bir gösteri sunuyor … Çünkü bir tartışmada değil, bir tiyatro partisinde halka sarılır.

Bu nedenle, öngörülebilir olanı devre dışı bırakmak, önemsiz olanı nötralize etmek ve parodinin patlayıcısını en önemli unsur haline getirmek için patlamadan patlamadan sorumludur. Yani, argümanın öngörülebilir ve önemsizliğini şaşırtıcı bir şeye dönüştürme, kendisini ve kendisini onurlandırdığı için cesarete sahiptir. Proteo ve Julia, Valentín ve Silvia'nın aşkları, ihanete uğramış dostluk, baba isyanları, diğer yöneticilerin bu komediye vazgeçmek ve uçmak istedikleri tüm ahlaki eserler, işte sadece komedi, saf, yüksek ve ustaca.

Donnellan bu çalışmanın sınırlarını, zayıflıkları kabul eder ve sonra onları taşır. Gibi? Shakespeare'in kendisine ihanet etmeden nasıl güncelleneceğini bilen, bu yazının tüm gelişimini nasıl göstereceğini ve halkı onun tarafından sürükleneceğini bilen Josete Corral'ın kesinlikle olağanüstü bir metin versiyonu aracılığıyla. Sahnede düşüneceğimiz tüm yorumlayıcı elektriği yapmak için akım vermeye hizmet eden bir metin ortaya çıkıyor.

Çağdaş bir kostümle, bir video paneline indirgenmiş bir sahne ile, yorumlayıcı dağıtım o kadar keskin, o kadar zeki, bu yüzden bir onuru hak ediyor. Bu şovu parlatan ve koltuk üzerinde açılan mizahi ve parodik güç haline gelenler, bu da en başından yüz yüze yüzü yüzünden sarkır ve artık terk etmez.

'İki Herona soylu' ağızdan ağza denir ve başarılı olur. Tiyatro zaferleriyle uzlaşan tiyatro olarak. Declan Donnellan ve Nick Ormerod, ustalıklarını tekrar gösterir ve bu Shakespeare'e bir sahneyi eğlenceli, unutulmaz bir şekilde çılgınca kutlamak için bu Shakespeare'e yaklaşır ve yaklaşmalıdır. Özellikle daha genç halkı düşünürsek. Her halükarda, komedi tiyatrosunda yer alan ve bu meclis gören herkes Bertolt Brecht: Art iyi olduğunda her zaman eğlencelidir.

Bu yaratıcılık, tazelik, mizah, mizahın nasıl güçlü bir silah haline getirileceğini görmek güzel.

Sude

New member
William Shakespeare'in Teatro de la Comedia'da 'İki Huletona Hidalgos'u görmek güzel. Bu yaratıcılık, tazelik, mizah, mizahın nasıl güçlü bir silah haline
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @HalaycıBaşı

@HalaycıBaşı gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Nasit

Global Mod
Global Mod
William Shakespeare'in Teatro de la Comedia'da 'İki Huletona Hidalgos'u görmek güzel. Bu yaratıcılık, tazelik, mizah, mizahın nasıl güçlü bir silah haline
Selamlar

@HalaycıBaşı okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Sude' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @HalaycıBaşı @HalaycıBaşı gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Ucu açık bıraktım
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Sude, biraz daha detay gerekirdi

Pusula

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Sude' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @HalaycıBaşı @HalaycıBaşı gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Ucu açık bıraktım
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Sude, ben böyle düşünmemiştim

Arif

Global Mod
Global Mod
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HalaycıBaşı

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Nasit' Alıntı:
Selamlar @HalaycıBaşı okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Sude, biraz daha detay
Ben burada biraz daha karamsarım @Nasit, ama geliştirilir

Damla

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @HalaycıBaşı

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @HalaycıBaşı

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Pusula' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Sude, ben böyle düşünmemiştim
Açıklaman kısa ama net olmuş @Pusula, tam yerinde

Tumen

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi sohbetler

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @HalaycıBaşı

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Arif' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HalaycıBaşı Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Not olarak düşün, ben burada dursun
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Arif, ben böyle düşünmemiştim

Anit

New member
Merhaba merak edenlere

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @HalaycıBaşı

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Uzun lafın kısası, bendeki karşılığı bu oldu

Arif' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HalaycıBaşı Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu
Bu bakış açını anlıyorum @Arif, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Damla' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @HalaycıBaşı Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım
Farklı düşündüğüm çok yer var @Damla, o yüzden tamamen katılamıyorum

Tumen' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @HalaycıBaşı Not olarak düşün, ben burada dursun
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Tumen