Joey Molland Badfinger'da öldü, Grup The Beatles tarafından hayran kaldı.

HalaycıBaşı

New member
03/03/2025

13: 07h'de güncellendi.

Gitarist Joey MollandWesa Badfinger grubunun son kurtulanı, bu Pazar 77 yaşında öldü, sosyal ağlarında bu mesajla açıkladı: “Derin üzüntü ile hayranlarını Instagram'da ve dünyanın dört bir yanında, dün gece 11:39 PM CST'de öldü ve çok fazla sağlık sorunlarıyla üç aydan fazla savaştan sonra öldü.”

Kesin ölüm nedeni açıklanmadı, ancak Ocak ayında bir GoFundme yazısında, kız arkadaşı Mary, son turunu bitirdikten sonra sonbaharda “belirsiz hasta” hissettikten sonra, olması gerektiğini açıkladı. YBÜ'ye girdi ve “diyabet nedeniyle çok ciddi bir bakteriyel enfeksiyon elde etmişti.” Enfeksiyon septikemiye neden oldu ve tüm vücudunu gezerek çoklu organlara ve kritik kemiklere zarar verdi.

«İyileşmesi, çeşitli operasyonlar ve prosedürlerle yavaş ve zorlu olmuştur. Herkesin bildiği gibi, Joey güçlü ve bağımsız bir adamdır. Sahip olduğu her şeyle mücadele ediyor, ama her gün bir savaş ”dedi.

Badfinger, 'Ne Yaparsanız Olsun', 'Gün Sontan beri', 'Gel ve Al' veya 'Bebek Mavisi' gibi şarkılar sayesinde 60'ların sonlarında ve 70'lerin başında iyi biliniyordu. Orijinal Swansea'dan (Galler), Beatles'ın Apple Records Records tarafından imzalanan ilk grup olma onuruna sahiptiler ve 1969'da ABD'de 7 numaraya ve Birleşik Krallık'ta 4 numaraya ulaşan Paul McCartney tarafından bestelenen 'Come and Get It' ile ilk 10'a ulaştı.

Bir sonraki başarısı, 1970 yılında her iki kıtada neredeyse aynı başarıyı elde eden 'Ne yaparsanız yapın' idi ve grubun uluslararası hitleri grubu 1971'de 'Her Gün' ile tamamlandı, bu da Billboard Hot 100'deki en büyük başarısı 4 numaralı en büyük başarısı için Badfinger'i sağladı. 'Breaking Bad' dizisinde görünürken popülerlik.

Beatles üyeleri, müziğinin çok hayranları oldukları ve onlarla birkaç kez çalıştıkları için onları mühürleri için imzaladılar. McCartney'in ilk başarısının bestecisi olarak katkısına ek olarak, George Harrison, grubun ikinci albümünün bir kısmını üretti (Todd Rundgren'in üretimi de vardı). Molland ve Evans'a Beatles'dan sonra iki solo projede oturum müzisyenleri denildi, John Lennon'un 'Hayal' ve Harrison tarafından 'Her Şey Geçmeli'. Buna ek olarak, Molland da Harrison Konseri 'Bangladeş Konseri' müzisyenleri arasındaydı.

Ancak 1973'ten beri talihsizlik Badfinger'a tekrar tekrar düştü. Aynı yıl, Apple iflas etti ve eserlerinin telif haklarının iyi bir bölümünü toplayamadılar ve oradan yöneticileri Stan Polley onları doğrudan trajediye götürdü. Warner Music ile imzaladı, ancak çokuluslu çok uluslu, Polley'in gelişmelerden gelen tüm paralarla kaybolduğunu ve grubu Blanca olmadan terk ettiğini keşfetti. Sonra, gitarist Pete Ham, kendini harap gördü, bir ipotek, küçük bir oğul ve başka bir yolda, umutsuzluğa yenik düştü ve 24 Nisan 1975'te Kendini evinin garajına astı, müdürünü suçlayan bir postduces ile bir intihar notu bıraktı.: «Stan Polley ruhsuz bir piç. Ben yanımda alacağım ».

Sekiz yıl sonra, grup zaten çözüldüğünde, Badfinger ile geçirdiği zamanın borçlarından da bunalmış olan basçı Tom Evans, sözleşmenin ihlali için bir destekçi tarafından dava edildi ve baskıya dayanamadı: 19 Kasım 1983'te kendini evinin bahçesine astı. Diğer üye davulcu Mike Gibbins, 2005 yılında serebral bir anevrizmanın kurbanı öldü.

Guitar World dergisi Joey Molland, geçen yıla kadar Badfinger temaları oynayan konserler vermeye devam eden gitar World dergisi Joey Molland, “İnsanlar 'Rock'ın En Üzücü Hikayesi' gibi şeyler söylüyor ve sanırım her zaman öyle olacak.” «Yardım edemem, ama etrafta dolaşmam. Yaptığımız iyi şeylere ve kaydettiğimiz tüm harika şarkılara odaklanmaya çalışıyorum. Müziğimizi bilen insanları her zaman tanıyorum. Tabii ki, işlerin çıkmamasını istiyorum. İki grup üyesi hayatlarını aldı: Bu bir insan trajedisi. İnsanların böyle bir şey yapmaya neyin yol açtığını kim bilebilir? Ama “ne olabilir” diye düşünemiyorum. Hayatını böyle yaşıyorsan delirirsin ».

Bir Hata Bildir