JC Stewart, Norirlandés Pop Bestecisi, “Müzikten yaşamak zor, ona baktığınız yere bak”

HalaycıBaşı

New member
JC Stewart veya Callum Stewart, birçok müzisyeni telafi eden 28 yıllık bir Nor -Norper müzisyeni. 14 yıl ile başladı Belfast'ın olası tüm barlarında şarkı söylüyor. Ve oradan adımları, Lewis Capaldi için besteleyen kar devriyesini durdurmak, Tom Odell ile çalıştı, – “Kahramanlarımdan biri” – ya da Jennifer Aniston “arkadaşlarının” bir versiyonunu paylaştığında viral oldu.

Şimdi Pop'u dönüştürmeye hazırsınız. 29 Ocak'ta kendi Stanley Park Records laboratuvarında düzenlenen yeni EP'si 'Tomorrow' yayınladı. İspanya ilk kez Duo formatında, 3 Nisan Perşembe, Barcelona'daki La Nau'da ve yarın 4 Cuma günü Madrid'deki Villainos Odası'nda.

'Yarın' muhtemelen sürümlerinin en 'crooner', yeni EP'niz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet, kesinlikle küçük bir yön değişikliği olduğunu düşünüyorum. Bu değişikliği önemli bir kayıtla imzaladıktan sonra yaptım. Kayıttan ayrıldıktan sonra, farklı niyetlerle yapılmış çok fazla müzik vardı. Ve şimdi her şeyin tam kontrolüne sahibim, bu doğal bir şekilde yaptığım müzik. Ama aynı zamanda 18, 19 veya 20 yaşındayken yayınladığım müzik de böyle geliyor. Yani bu sadece başlangıçta olanın gelişimi. Ve evet, memnunum çünkü insanlar bundan hoşlanıyor gibi görünüyor. Konserlerde olmak ve insanların bu yeni malzemeyi eskisinden daha fazla söylediğini görmek harika.

Büyük bir kayıtta bulunduktan sonra, bağımsız olarak çalışmayı ve tüm süreçleri kontrol etmeyi nasıl bulur?

Farklı, tamamen farklı. Her şeyin farkında olmalısın. Daha az para var, ama daha fazla kontrol var ve daha yaratıcı. Ve bir şeye ulaşırsanız ve bağımsızsanız, onunla istediğinizi yapabilirsiniz. Kimse size ne yapacağınızı söylemiyor, bu yüzden bence iyi şeyler ve kötü şeyler var. Müzikten yaşamak zor, ona baktığınız yere bakın. Yani her şeyin sizin için en iyi şekilde nasıl çalıştığını bulmakla ilgili.

İlk single'ları 'Paraşüt' veya 'Gold' yeni single'larından tamamen farklı. Sizce sesinde ne gelişti?

Çok değişti. Sanırım çok genç başladım. Neredeyse 10 yıldır buradayım. Pop müziği çok sevdim, ama aynı zamanda şarkıcıyı ve ülke gruplarını, Amerikalı ve birçok farklı şeyi de sevdim. Sonunda bir besteciyim ve bu bir tercümandan daha fazlası, her şeyden daha fazlası. Şimdi yaptığım müzikten çok, çok gurur duyuyorum. 18 yaşında da sevdiğim birçok şey var, ama muhtemelen şimdi yaparım, çünkü ben farklı bir şeyim, ama o da o zaman için çok iyiydi. O kadar mutlu olmadığım bazı şeyler var, ama bu her zaman kendisiyle olur. Gelişmeye ve gelişmeye devam edeceğim ve aynı şeyi tekrar yapmanın bir sanatçı olduğunu düşünmüyorum.

Babasının vinil koleksiyonu, kim veya grubu ile başka bir tür ses türüne gitmek için çok fazla genç müzik keşfetti. Sizin için pop nedir?

Şüphesiz, bugün pop müzik, 10 yıl önce olduğu gibi ne olduğu konusunda hiçbir anlam ifade etmiyor: Bir pop şarkısı yazabilirsiniz ve radyoda kulağa ses çıktı. Şimdi çok şey var, her şey olabilir, bu da onu zorlaştırıyor, ama aynı zamanda daha da mümkün kılıyor. Her türlü müzik yapabilirsiniz ve şimdi işe yarayabilir, bu heyecan verici.

Kuzey İrlanda'dan ama Londra'da yaşıyor. Kökleriyle iyi bir bağlantınız var mı? Bu köken sesini nasıl etkiler?

Kuzey İrlanda çok benzer, ancak İrlanda'dan çok farklı. En sevdiğim gruplardan bazıları ve en iyi arkadaşlarımdan bazıları İrlanda'dan. Orada çok zaman geçirdim, ama Kuzey İrlanda'nın garip bir şey var: Geldiğim yerden ortaya çıkan müzisyenler Foy Vance, Snow Patrol, Two Door Cinema Club, Van Morrison … Birçok efsanevi sanatçı var. Ve herkes aynı şeyi yapmaz, aslında geleneksel olarak beklendiği kadar İrlandalı ses çıkarmazlar. Örneğin, Snow Patrol geleneksel bir İrlanda grubu değil, Van Morrison Blues ve Rythm & Blues. Ama herkes bir hikaye anlatıyor ve hepsi aynı yerden geliyor. Herkes gerçek ve ham bir hikaye, normal bir yerde normal bir insanın nasıl olacağını anlatıyor. Ve bunun içinde inanılmaz güzel bir şey var. Yaşlandıkça o kadar çok takdir ediyorum. Foy Vance, özellikle bir besteci olarak, bence dünyanın en iyisi. Mektup yazma yolu çok otantik. Sanki doğrudan konuşuyormuş gibi. Yapacağım şey bu, sevdiğim ve yapmaya çalıştığım şey bu. Evet, bence yaşlandıkça beni giderek daha fazla etkiliyor.

Lewis Capaldi için bestelemek, kariyerinizde çok önemli bir şeydi, kişiliğinizde besteleme yolunuzda bu tür deneyimler nelerdir?

Evet, onunla kariyerinin başında, kendi yolumda tanıştım. Kariyerini yakından görmek inanılmaz. Ve ben küçük bir parçaydım. İnsanların alabileceği farklı yolları görmek gerçekten ilginç. Açıkçası, dünyada elde edilebilecek tüm başarıyı elde etti. Bunda tüm güzelliği görmek şaşırtıcı. Yaptığım şeyde de güzellik var. Bazen bunu hatırlamam gerekiyor çünkü açıkçası, “Umarım şimdi ona kadar gittim.” Bence farklı yolları görmek için güzellik var ve herkes aynı zamanda birlikte, gerçekten hoş. Ve evet, onunla yazmak inanılmaz. O en iyi şarkıcılardan biri ve bence tanıştığım en iyi bestecilerden biri, ancak insanlar muhtemelen çok fazla tanımıyor.

Sussex Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler okudu, ancak müzik onun tutkusu olduğu için onu terk etti, o üniversite döneminden ne öğrendi?

Bence çalışmak iyi bir şeydi, ama ne yapacağımı bilmiyordum. Yaşlandıkça, çalışmaları terk ettiğim için çok mutluyum, çünkü müzik birçok sanatçıyı, birçok yazarını tamamen emebilir. Sadece müzik, müzik, müzik yapıyorum. Ama bence hayatın % 90'ı bu değil, ne de olamaz. Yani öğrenecek çok şey var. Şairlere bakarsak, çoğu entelektüeldir. Öğretmenler, doktorlar okuyor, yazıyor, çalışıyorlar, yapıyorlar. Çok zeki ve entelektüeller. Müzik her zaman bu entelektüel statüye sahip değildir. Ama hayatı besler. Sadece elde edebileceğim herhangi bir deneyim, yazılı olarak yakalayabilirim, müzik, şiir, bir film ya da yazdığınız başka bir şey olduğunu söylüyorum, sadece faydalı olabilir. Ve aynı zamanda kişisel. Şarkıcı olarak hayatımın ötesinde, çok önem verdiğim müzik dışındaki hayatım için bir insan olarak benim için bir fayda. Ve bu harika.

Şarkı oluşturmaya başlayan ve profesyonel bir müzisyen olmak isteyen genç bir adama ne söyleyebilirim?

Bazı inanılmaz ipuçları aldım. İlk olarak, yapabileceğiniz tüm konserler. Şarkıcı olmak istiyorsanız, istediğiniz kadar oynamak çok önemli. Dört yıl boyunca tüm farklı Belfast barlarında bir pub köşesine dokundum. Ve çoğu zaman bir gün bir şey ortaya çıkana kadar hiçbir şey çıkmadı, eğer bu mantıklı. Yani anlık ödüller bekleyemezsiniz, ancak uzun vadede yardımcı olacaktır. Başka bir şey, tekrar ediyorum, yapabileceğiniz her şeyi karşılaştırıyorum ve malzemenizin iyi olmasını beklemiyorum. Başkalarını da kopyalamaya çalışmıyorsunuz. Yaptığın şeyi yap. Ve zamanla, bunun insanlarla bağlantı kuracağını düşünüyorum. Ve duyduğum son tavsiye ve en önemlisi, bir zamanlar büyük bir yapımcı ile çalıştım. Onunla kayıt yapmaktan çok heyecanlandığını fark etti. Çok gençti ve dedi ki: “Olduğum yerde olmak ister misin?” Dedim ki: “Evet.” Bana şöyle dedi: “Bir şey yapacak mısın?” Dedim ki: “Evet, her neyse, her neyse.” Ve dedi ki: «Burada olduğum yerde özel bir şey yok. Teknik olarak, sizin bakış açınızdan zirvedeyim, ama burada hiçbir şey yok. Eğer zirveye giden yolu sevmezseniz, burada sizin için özel bir şey yoktur. Tek iyi şey yoldur. Üst kısım yok ». Ve bence sizi cesaretlendirmemek önemlidir. Dünyanın en büyük sanatçısı olmanıza gerek yok. Oraya ulaşmaya çalışırken güzellik bulmakla ilgili. Çünkü bence bu tek iyi şey.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müzik durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlk konserlerimi orada, SXSW Festivali'nde verdim. Oraya besteciye gidiyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diğer sanatçılar için şarkılar oluşturuyorum. Ama evet, büyük bir ülke, nereden başlayacağınızı bilmek zor. Hollanda, Almanya, Birleşik Krallık, İrlanda'ya gittiğiniz Avrupa'da olduğu gibi değil … Başlamak için birçok küçük yer var. Amerika Birleşik Devletleri'nde her şeyi aynı anda yapmalısınız ve bu karmaşıktır. Ama yavaş yavaş sevmeye başlıyor. Bu yıl birkaç kez daha gidiyorum. Ve sonra göreceğiz. Ama şimdi çok mutluyum, dün gece (geçen Pazar) Finlandiya'da dokundum ve 200 kişi vardı. Gerçek şu ki, hiç orada bulunmamıştım. Ve dürüst olmak gerekirse, onu sevdim. Bu 200 kişiden hiçbirini bilmiyordu, ama gelip onları sevdiler. Bu harika. Bu dünyada nerede olursa olsun, oraya gideceğim.

Bir Hata Bildir