Drop Ingilizce Ne ?

Nasit

Global Mod
Global Mod
Drop İngilizce Ne Demek?

İngilizce dilinde birçok kelime ve ifade günlük yaşamda yaygın olarak kullanılır. Bu kelimeler bazen farklı anlamlar taşıyabilir ve bağlama göre farklı şekillerde kullanılabilir. Bu yazıda, “drop” kelimesinin anlamını ve kullanıldığı çeşitli bağlamları ele alacağız. “Drop” kelimesi, oldukça yaygın bir kelime olup, İngilizce dilinde farklı anlamlara gelir.

Drop Kelimesinin Temel Anlamı

“Drop”, temel olarak Türkçeye “düşürmek” veya “sıvı damlatmak” olarak çevrilebilecek bir fiildir. Bir nesnenin bir yerden yere düşmesi veya bir sıvının başka bir yere damlatılması durumunda kullanılır. Örneğin, “I dropped my phone” (Telefonumu düşürdüm) ya da “She dropped a few drops of water on the table” (O, masanın üzerine birkaç damla su damlattı) gibi cümlelerde bu kelime yaygın olarak kullanılmaktadır.

Drop Kelimesinin Diğer Anlamları

“Drop” kelimesi, temel anlamının dışında birkaç başka anlam taşıyabilir. İşte bazıları:

1. **Bırakmak/İptal Etmek:** Bir şeyden vazgeçmek veya bir planı iptal etmek anlamında da kullanılabilir. Örneğin, "I decided to drop the project" (Projeyi bırakmaya karar verdim) cümlesinde olduğu gibi.

2. **Yavaşça Bırakmak:** Bir nesneyi dikkatlice ve yavaşça bırakmak anlamında da kullanılır. Örneğin, “She dropped the package carefully on the table” (Paketi dikkatlice masaya bıraktı).

3. **Düşüş veya Azalma:** “Drop”, bir şeyin miktarının veya seviyesinin azalması anlamında da kullanılabilir. Örneğin, “The temperature dropped significantly last night” (Dün gece sıcaklık önemli ölçüde düştü) gibi bir kullanımda, bir seviyenin veya derecenin düşmesi anlatılır.

4. **Bırakıp Gitmek:** Kimi zaman, bir yere gitmeden önce bir şeyi bırakmak anlamında da kullanılır. Örneğin, "I need to drop off my car at the mechanic" (Aracımı tamirciye bırakmam gerekiyor) cümlesinde olduğu gibi.

Drop Kelimesinin Phrasal Verbs (Eylem Birleşikleri) ile Kullanımı

İngilizce’de “drop” kelimesi çeşitli phrasal verb'lerle birlikte de kullanılır. Bu kullanımlar genellikle kelimenin anlamını değiştirir ve daha zengin bir dil kullanımına olanak tanır.

1. **Drop off:** Bu, bir şeyi veya birini bir yere bırakmak anlamında kullanılır. Örneğin, “Can you drop me off at the airport?” (Beni havaalanına bırakabilir misin?) şeklinde kullanılabilir.

2. **Drop in:** Bu ifadenin anlamı, bir yere kısa bir ziyaret yapmak veya beklenmedik bir şekilde gelmektir. “She just dropped in to say hi” (Sadece merhaba demek için geldi) cümlesinde olduğu gibi.

3. **Drop out:** Bir şeyden veya bir etkinlikten aniden ayrılmak anlamına gelir. Eğitim bağlamında, “drop out” kelimesi, okuldan veya üniversiteden ayrılmak anlamında kullanılır. Örneğin, “He dropped out of college” (Üniversiteden ayrıldı) şeklinde.

4. **Drop by:** Bu, bir yere kısa süreliğine uğramak anlamında kullanılır. “I’ll drop by your house later” (Sonra evine uğrarım) örneğinde olduğu gibi.

Drop Kelimesinin Günlük Hayatta Kullanımı

“Drop” kelimesi İngilizce’de pek çok farklı bağlamda kullanılabilir. Özellikle günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan bir kelimedir. Bu kelime, hem basit hem de daha karmaşık anlamlarda kullanılarak dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. İşte bazı yaygın örnekler:

- **Telefon Düşürme:** “I accidentally dropped my phone and cracked the screen” (Telefonumu yanlışlıkla düşürdüm ve ekranı kırıldı).

- **Ziyaret Etmek:** “I’m going to drop by my friend’s house to catch up” (Arkadaşımın evine uğrayıp hasret gidereceğim).

- **Birine Yardım Etmek:** “Can you drop me off at the bus station?” (Beni otobüs terminaline bırakabilir misin?)

Drop Kelimesiyle İlgili Yaygın Sorular ve Yanıtlar

**1. Drop fiili sadece düşürmek anlamında mı kullanılır?**

Hayır, “drop” fiili düşürmek dışında farklı anlamlarla da kullanılır. Yukarıda bahsedildiği gibi, bırakmak, iptal etmek veya bir şeyin miktarının azalması gibi anlamları vardır.

**2. Drop off ne demek?**

“Drop off”, bir şeyi veya birini bir yere bırakmak anlamına gelir. Örneğin, “I need to drop off the letter at the post office” (Mektubu postaneye bırakmam gerekiyor).

**3. Drop in ne anlama gelir?**

“Drop in”, bir yere aniden veya beklenmedik şekilde gelmek, bir yere uğramak anlamına gelir. Örneğin, “I will drop in for a quick chat” (Kısa bir sohbet için uğrayacağım) şeklinde kullanılır.

**4. Drop out ifadesi ne demektir?**

“Drop out”, bir okuldan, üniversiteden ya da bir etkinlikten ayrılmak anlamına gelir. Örneğin, “He decided to drop out of the competition” (Yarışmadan çekilmeye karar verdi).

**5. Drop the ball ne demektir?**

“Drop the ball” ifadesi, bir işi kötü yönetmek veya bir görevi yerine getirmemek anlamında kullanılır. Örneğin, “I really dropped the ball on this project” (Bu projede gerçekten işi kötü yönetim).

Sonuç

“Drop” kelimesi, İngilizce dilinde çok yönlü bir kullanım alanına sahip olan ve pek çok farklı bağlamda anlam kazanan bir kelimedir. Günlük yaşamda sıkça karşımıza çıkar ve pek çok anlam taşıması nedeniyle doğru kullanımı dil öğrenicilerinin daha etkili iletişim kurmalarını sağlar. İngilizce öğrenirken “drop” kelimesi ve türevlerini doğru anlamak, dil becerilerinizi geliştirecek ve daha doğal bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.