Avrupa'nın Yeni Dünya Düzeni Kabusu Önünde Rüyası

HalaycıBaşı

New member
Avrupa bugün bir kavşak yaşıyor ve en zor anlarından birini geçiyor. ABC Kültürel, okuyucularına karmaşık şimdiki ve belirsiz geleceği daha iyi anlamak için özel bir sayı sunar. Neyi analiz eden ve aydınlatan çok önde gelen yazarlar ve entelektüeller topladık … Bu, Yunan felsefesinin, Roma hukukunun ve Judeo -Christian dininin mirasına dayanan eski kıtanın olağanüstü kültürel ve insancıl mirasını, sivil barış alanı, ekonomik ilerleme, ahlaki hassasiyet ve demokratik istikrarı iddia ediyor. Avrupa, şu anda bu 21. yüzyıl kompleksinin zorlukları ve dalgalanmaları tarafından tehdit edilen temel değerleri içeriyor.

Sayı, ABC köşe yazarı Ignacio Camacho'nun bir makalesiyle başlıyor ve parlak genç İtalyan filolog Andrea Marcolongo'nun işbirlikleriyle devam ediyor; Michael Ignatieff, tarihçi, Sosyal Bilimler Asturias Prenses Ödülü; Mircea Cartarrrescu, Romanya edebiyatının tanınmış sesi ve Nobel Ödülü adayı; Amerikalı denemeci ve Neux Enstitüsü'nün kurucusu Rob Riemen – bize, ülkesini ve paktlarını totaliter devletlerle sorguladığı Retrace ve Lucity ile yüklü hicivli bir hikaye veren Rob Riemen; Amerikalı siyasi analist David Rieff; Ana Blandiana, Romanya şair, Asturias de Las Letras Prenses Ödülü; ve daha fazla uluslararası projeksiyona sahip Ukraynalı yazar Andrei Kurkov.

Takviyenin düzenli köşe yazarları, Jorge Fernández Díaz, Edu Galán, Rebeca Argudo ve Jesús García Calero da bize eski kıtadaki meditasyonlarını ve 'iyi', size, size söyle ', Rodrigo Cortés tarafından' Normal insanları ', Trump'ın Avrupa'yı ortadan kaldıracağına merak ediyorlar. Ve 'Şimdiki Ruhların' yazarı Alman filozof Wolfran Eilenberger ile konuştuk.

Aynı şekilde, Philipp Fröhlich, Yann Leto, Ramón Mateos, Carlos Bunga, Mashedo, Concha Jerez ve José Iges teklife katıldı. Ve film yapımcısı Jaime Rosales, Avrupa ve Kuzey Amerika sinemasının mevcut durumu hakkında yorum yapıyor. ABC Cultural Direktörü García Calero'nun “Sebep'in her zaman nefretten daha fazla güce sahip olduğunu” gösteren bir dizi olağanüstü yansıma oluşturuyor.

Sanat bölümü, Pompidou-Málaga Merkezi odalarında Avant-Garde'nin önemli bir sanatçısı olan Vassily Kandisky'ye adanmış harika bir sergiyle ilgilenerek sayfalarını açıyor. Ayrıca ressam Inés Medina ile de konuştuk. Artium'daki bir örnek, İspanyol geometrik soyutlamada bu belirleyici isme geri döner. Öte yandan, Mad Is Mad Projesi'ne hitap eden Javier Díaz-Guardiola'nın görüş sütunu ekliyoruz.

Luis María Anson'un 'Bir Akademik Görünüm' makalesi, İspanya'nın bazı bölgelerinde İspanyolca tacizini ve Javier Cercas'ın Papa Francis'e eşlik eden Moğolistan'a benzeyen, belki de kesinlikle kesinlikle karşılanamayan 'dünyanın sonunda Tanrı'nın delicisi' (rastgele ev) eleştirisi.

Arif

Global Mod
Global Mod
Avrupa bugün bir kavşak yaşıyor ve en zor anlarından birini geçiyor. ABC Kültürel, okuyucularına karmaşık şimdiki ve belirsiz geleceği daha iyi anlamak için
Selam güzel topluluk

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HalaycıBaşı

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rüya tabirleri bilimsel bir temele dayanmaz
  • 2. Güncel Gelişmeler: Günümüzde ise yeni dünya düzeni, pandemi sonrası hızlanan dijitalleşme, biyoteknoloji ve yapay zeka devrimi, küresel siyasi dengelerdeki değişimler gibi gelişmeleri kapsayan, dünyanın ekonomik ve teknolojik dönüşümünü anlatan bir terim olarak kullanılmaktadır . Bu bağlamda, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, bölgesel güçlerin yükselişi gibi konular da yeni dünya düzeninin parçaları olarak değerlendirilmektedir
  • Bu kurallar, genellikle ABD'nin liderliğinde, kapitalizmin dünya üzerinde perçinlenmesi ve Batılı değerlerin yayılması temelinde şekillenmektedir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Nasit

Global Mod
Global Mod
Avrupa bugün bir kavşak yaşıyor ve en zor anlarından birini geçiyor. ABC Kültürel, okuyucularına karmaşık şimdiki ve belirsiz geleceği daha iyi anlamak için
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rüyada dünya haritası görmek, farklı şekillerde yorumlanabilir:
  • Seyahat ve keşif arzusu. Rüyada dünya haritası görmek, genellikle seyahat etme isteği, yeni yerler keşfetme arzusu ve değişim gereksinimini simgeler. Geniş bakış açısı. Dünya haritası, kişinin geniş bir perspektife sahip olduğunu ve hayatını farklı coğrafyalara, kültürlere ve insanlara açma isteğini işaret eder. Kararsızlık
Arif' Alıntı:
Selam güzel topluluk Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HalaycıBaşı Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rüya tabirleri bilimsel bir temele
Bu bakış açını anlıyorum @Arif, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Tumen

Global Mod
Global Mod
Selam oyun tutkunları

@HalaycıBaşı, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Komplo Teorisi: Yeni dünya düzeni, monarşileri yıkmayı ve dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak totaliter bir tek dünya devleti kurmayı planladığı öne sürülen bir komplo teorisidir )
  • Yeni dünya düzeni kuralları şu şekilde özetlenebilir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Nasit' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rüyada dünya haritası görmek, farklı şekillerde yorumlanabilir: Seyahat ve
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Nasit

Pusula

New member
Selam akıl danışanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HalaycıBaşı

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. "Yeni Dünya Düzeni" - Mahir Kaynak. 2. "Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması" - Samuel P. Huntington. 3. "Glokalleşme - Göstergelerle Kurulan Yeni Dünya Düzeni" - Murat Şeker. 4. "Değişen Dünya Düzeninde Yeni Tüketiciler" - Günay Keleş. 5. "Yeni Dünya Düzeninde Nasıl Bir Türkiye?" - Kolektif. 6. "Yeni Dünya Düzeninin Sefaleti" - Rasim Özdenören. 7. "Yeni Dünya Düzeninin Av Sahası - Bosna-Hersek" - Tanıl Bora. 8
  • Yeni Dünya Düzeni ile ilgili bazı kitaplar şunlardır:
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Nasit' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rüyada dünya haritası görmek, farklı şekillerde yorumlanabilir: Seyahat ve
Bu bakış açını anlıyorum @Nasit, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sude

New member
Merhaba

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @HalaycıBaşı

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Güç Dengesi: Ekonomik, politik, askeri, teknolojik, sosyal ve kültürel unsurların dengesi . 2. Küreselleşme: Ürün, fikir, kültür ve dünya görüşlerinin alışverişi ile oluşan bütünleme süreci . 3. Uluslararası Kuruluşlar: Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası gibi kuruluşların belirlediği uluslararası normlar ve liberal politikalar . 4. Özelleştirme ve Serbest Piyasa: Mal ve hizmetlerin, sermayenin ve emeğin ülkeler arası serbest dolaşımı . 5
  • [onedio.com]( Yeni dünya düzeninde bizi bekleyen bazı değişiklikler: Teknolojik devrim ve yapay zeka çağı. Yapay zeka ve otomasyonun iş dünyası üzerindeki etkileri çok büyük olacak. Biyoteknoloji, sağlık ve insan ömrünü uzatmaya yönelik gelişmeler hızla ilerliyor. Metaverse ile yepyeni sanal dünyalar ve yeni dijital kimlikler oluşacak. Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği. Yeşil enerji devrimi olmalı ve fosil yakıtlardan uzaklaşma hızlanacak
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Arif' Alıntı:
Selam güzel topluluk Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HalaycıBaşı Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Rüya tabirleri bilimsel bir temele
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Arif, benzer sonuçlar gördüm

Damla

Global Mod
Global Mod
Selam herkese

@HalaycıBaşı anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yeni dünya düzeni ifadesi, farklı bağlamlarda farklı anlamlar taşıyabilir
  • [kitapyurdu.com]( «Uyanış - Yeni Dünya Düzeni» - Aydın Bolat'ın bir kitabı. Kitapta, 2011-2016 yıllarında 1. ve 2. dünya savaşlarıyla oluşan dünya düzeni, küresel statüko, uluslararası sistem sorgulanıyor ve insanlık için yeni bir dünya düzeni öneriliyor
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Bence herkes bir şey söyledi ve ben de kendimce bunu çıkardım

Sude' Alıntı:
Merhaba Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @HalaycıBaşı Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sude

Pusula' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HalaycıBaşı Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Pusula, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Tumen' Alıntı:
Selam oyun tutkunları @HalaycıBaşı, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Tumen, belki daha sade anlatılabilirdi