'Yaşam Yaz: Photodiario': Annie Ernaux yayınlanmamış: “İstediğim bir şey var Her şeyden daha fazlası var: anonimliğe geri dön”

HalaycıBaşı

New member
Farkında olmadan, ailem ve benim arasındaki boşluğu sulandırdım, ama onlar gereklidir ve onlar için, tüm acılarla, maruz kaldıkları tüm aşağılamalarla birçok şeyi gerçekleştirebilir ve sonra intikam alabilirim. Eğer yazdıysam ha … Kısmen onlar içindi, ama doğru roman değildi; Tekrar başlayacağım; Kısa romanlar, şüphesiz. Neden her zaman, zarar verme arzusunu hissediyorum ve aynı zamanda acı çekiyorum. Bazen, bugün olduğu gibi korkuyorum: “Scruces.”

Aralık 1963

İki aydır birbirimizi görmedik, beni tek başına ithal eden bir şey. Özgürlüğü sevdiğim benden ne olacak.

Haziran 1988

Her şeyden daha fazlasını istediğim bir şey var: yalnızlığa, anonimliğe, dünyadaki önemsizliğe geri dönmek; Çocukluğun sorumsuzluğunu, bahçedeki öğleden sonraları, kuşlar, uzak ülkelere gideceğimi hayal ettiğimde, dünyayı tanımak için başıma geleceğini. Ve belki de başıma gelmeye devam edecek ve belki de en çok istediğim şey henüz hiçbir şey olmadığı zamana geri dönmek. Arzumu ve hayalimi kurtarmak değil, tam olarak sevmediğim veya terk etmediğim şey; Yani, gerçek hayatım: tarla, arabaların uzak sesleri, ahşap bir testere, babamın sesi, köpeklerin havlaması, mağazanın kapısının zili. Bir Pazar sabahı bu -ventia'yı yeniden yaşamamı sağlayan her şey; yazmak; Bazen 1984'te aşk mutluluktur. Bana öyle geliyor ki burada önemli bir şeye, aradığım gerçeğe yaklaşıyorum.

İkincil görüntü 1 - üstten

İkincil görüntü 2 - üstten

Yazarın Arşivleri
Yukarıdan aşağıya: Rue Le Mail'de Odile ile, kedisi Sam (2021) ve Lillebone'da Çocukken (1944)
ABC

Ocak 1991

Sabah dörtte uyandım. Amerikan ültimatumu için iki saat vardı. Uykuya döndüm ve Sadam Husein'in Kuveyt'ten emekli olduğunu hayal ettim.

11 s. Uçaklar gökyüzünü hızla karartmaya devam ediyor. Her şey beni görüntüler olmadan yapar. Ağlamak. Birkaçı hariç anıların olmaması: ormandaki bombalama. Sadece hayatımın ilk yıllarının korkusu. 1944. Dört yaşındayım. Hepsi bu. V2, 'robotlar', uyarı sirenleri. Korkutucu hikayeler: “Durumlar çöktü”, “Engellilerin tekerlekli sandalyesinde kimse bırakmadı” vb. Sadece geçmişi yeniden canlandırırken tekrarlanır. Bu sabah benim için bir şeyler tekrarlanmaya başlıyor, savaş. Aşk gibi, ölüm gibi, olağandışı, öngörülemeyen şeylerdir.

Ağustos 1993

Çocuklarımla ilgili olarak, annemin önünde başka bir zamanla aynı izlenime sahibim. Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum, sadece aynı düzende olduğunu: onun gibi varlıkları benim hayatım, hayatım. Ayrılığın ağrısı. Çocuklarımla, bu olasılıkla, bu kesinliğin, onlar için “dünyanın sonuna gidebilecek” hakkında konuşamamış. Böylece benim için annem olan Loba'yı yeniden üretiyorum.

29 Kasım 2008

Odile'nin sesi, beni çok güçlü bir izlenim bırakarak, Saint-Michel yatılı okulun sınıflarına keskinlikle geri götüren isimleri, sık sık unutulmuş şeyler çağrıştırıyor. Örneğin, Peder Schoguarden ile Latin sınıfında, Cassock'la, 'Aula Saint-Louis'in zayıf ve sarımsı ışığında. Ya da Odile ile tekerlek le -posta boyunca yürürken. Gri Tergal eteğimle, boynun etrafındaki lacivert yün kazakımın baca boynu ile uylukların sıkı olduğunu fark ettiğim gerçeklik izlenimi. Sonbaharda on altı yıl ile mavi dansçılar giydim ve Imre Nagy'nin yerini Kádár'ın değiştirdiği Budapeşte yüzünden Rusların Fransa'yı işgal ettiğini hayal ettim. Ama kendime nasıl benziyorum?

Aralık 2001

Ya bu dünyaya yazmak için geldiğime inanmak saf bir yapıdır? Yıllar boyunca bir inşaat mı?

3 Kasım 2022 Perşembe

“Onlar” bana Nobel Ödülü verdi. O Perşembe, mutfakta, bana başka bir kadının gerçek kadından kurtulduğu anlaşılıyor. Diğer kadın rolü üstlendi, Gallimard'da kalabalık bir basın toplantısında konuştu ve her yerde tat almadan yapmaya devam etti. David ile Amerika Birleşik Devletleri'ne, İtalya'ya, film için, telaffuz etmem gereken konuşmada çalışmamı engelledi. Yazmak için sadece bir haftam, az çok var. Sabah 3: 30'da uyandım ve uyumaya geri dönmedim; Zaman eksikliği nedeniyle bunu yapamıyorum.