“Veda vaktinin geldiğini hissediyorum”

HalaycıBaşı

New member
Cayetano Rivera Ordóñez gelecek sezon arenaya veda edecek. Birkaç hafta önce ABC'nin 'Akşam 5'te' haber bülteninde bildirdiğimiz gibi bu, Ordóñez hanedanlığının yüz yılına denk gelecek. Boğa güreşçisi bunu bu gece sosyal ağlarda yaptığı duygusal bir duyuruyla doğruladı: «Gelecek yıl benim için çok özel bir yıl. Büyük büyükbabam Cayetano Ordóñez'in benim hanedanıma başlamasının üzerinden yüz yıl geçti. Artık veda etme zamanının geldiğini hissediyorum” diyor.

Bu veda, Niño de la Palma'nın alternatif yüzyılıyla (1925'te Sevilla'da çekti) bağlantı kurmasının yanı sıra, Ronda'daki ilk çıkışından (Mart 2005) bu yana geçen yirmi yıla, “dünya dünyasına başladığımdan beri yirmi yıl”a denk geliyor. boğa. “Her şey güzel olmadı ama bu süre zarfında mesleğimin yansıttığı cesaret, çaba, disiplin, dayanışma gibi nitelikleri aktarmaya çalıştım…” diyor.

Mesaj geçerken – başlıklı 'Son bir dans'-, Cayetano daha da heyecanlanıyor: “Benim için şüphesiz hayatımın en önemli mevsimini, mümkünse daha da duygulu bir şekilde birlikte yaşayabilelim diye bu haberi sizlerle paylaşmak istedim.” Bu valsi şükran sözleriyle bitiriyor: «Ve her şeyden önce size teşekkür etmek istiyorum. Bana her zaman verdiğiniz destek ve sevginiz için teşekkür ederim.

Asırlık bir hanedandan gelen boğa güreşçisi Ocak ayında ABC'ye emekliliğinin “çok yakın olduğunu; “Kariyerimin sonuna yaklaşıyorum ve her şeyi farklı yaşıyorum, her şeyden keyif almak, her şeyi hissetmek istiyorum.”

Rivera'yı mı yoksa Ordóñez'i mi daha çok hissettiğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Cayetano'ya sadık olmaya, kendime sadık olmaya çalışıyorum. Açıkçası genlerim ve benim de gurur duyduğum hanedanım orada. Onları her gün hatırlıyorum ve oldukları şeyi onurlandırmaya çalışıyorum. Ama her zaman kendim olmak istedim ve bu yüzden kendimi Cayetano olarak ilan ettim. Bunlar iki ucu keskin kılıçtır: Bir yandan babamı ya da dedemi gören hayran onları görmek ister ve her biri farklıdır; Bir yandan da motivasyon sağlıyor. Geldiğim hanedanı, her birinin neler başardığını, her birinin farklı tarzlarda dahi olduğunu bilerek, büyük bir gururla plazaya gittiğimi inkar edemem. Ve evet elbette hatırlıyorum. Yere diz çöktüğümde babamı, ambalajlarla birlikte dedemi hatırlıyorum.

Paquirri'nin oğlu ayrıca “tüm ailemizin huzuru için” oğlunun veya yeğenlerinin boğa güreşçisi olmasını istemediğini söyledi. «Hanedanlığın benimle birlikte sona ermesini umuyor ve diliyorum. Oğluma aktarmak istediğim, onun bildiği ve değer verdiği, sahip olduğu iyiyi ve kötüyü öğrendiği bir dünya ama sevdiğim herkes için istediğim bir dünya değil.” dünyanın tüm değerlerini ve hayal kırıklıklarını, ihtişamını ve kanını bildiğini belirtti.