“Tablao benim bir parçam, bırakamıyorum, ihtiyacım var”

HalaycıBaşı

New member
Patricia Guerrero (Granada, 1990) 2020 Flamenko Festivali açılmıştı; O yılın 13 Mart'ta dans etmesi planlandı, ancak pandemi onu engelledi. Endülüs Flamenko Balesi'nin dansçısı ve yönetmeni elde edebildi … Beş yıl sonra Escinita; açıldı New York şehir merkezi Miguel Marín'in Alfonso Lasa ile oluşturulan 'Alter Ego' şovuyla yönettiği yarışma. Flamenko Festivali bu yıl kalmayı hatırlıyor Federico García Lorca New York'ta ve yarışmanın çoğu Granada sanatçılarına odaklanıyor.

New York'un çok özel bir gece olduğunu kabul eden dansçı, “Granada Lorca ve kendimizi sanatlarında ve ifadelerinde tanıdığımız Granada ile doludur” diyor. «Bu kare çok şey ifade ediyor. İçindeyiz Times Meydanıdünyanın başkentinde kültürel olarak ve bir sanatçı için bu çok şey ifade ediyor. 'Ego' Bu Alfonso'nun çok dokunan bir teklif ve zevk alacağımızdan ayrıldık « – Dansçı, bu New York turunun şirket direktörü değil, sadece dansçıyı temizlemek ve hissetmek için çok iyi geldiğini kabul ediyor.

Patricia Guerrero, gösterinin sonunda duran New York halkından hayran kaldı. «Çılgın; Buradaki halk enerjimizle doludur ve görmek çok yaygın değildir. Ve Matinée …! – Performansları sabahı, devlet okullarından 8 ila 12 yaş arası yüzlerce çocuk için ve daha önce sınıfta göreceklerini açıklayanlar için azaltılmış bir işlev sundular. Çığlık atmanız gerektiğinde muhteşem, çok saygılı, çığlık atıyordu. Heyecanlandım ve düşündüm: İspanya'da benzer bir şey yok ne yazık ki, Matinées için Matinées Gerçek Tiyatroiçinde Zarzuela… bu çok önemli bir şey. Ve Miguel Marín, daha önce doldurulmuş işlevler olduklarını söylüyor, çünkü aileler ve eğitimciler çocuklar için sanatın ne kadar önemli olduğunu biliyorlar.

Sözlerinde şikayetçi bir aksan var. Ve Flamenko'nun İspanya'da yeterince değerli olup olmadığı sorulduğunda diyor. «İspanya'daki kültürün dikkati ve desteği arzulanan çok şey bırakıyor ve insanlar bunu bilmiyorlar çünkü bunu bilmiyorlar; Almanız gerektiği gibi gelmez. VE Flamenko büyük zarar görenlerden biri. İspanyolca kültürlerine karşı çok endişe verici bir cehalet var, çünkü Flamenko kültürümüzün, kimliğimizin bir parçası, ancak insanlar bunu bilmiyorlar, hala Guiris için bir şey olduğunu düşünüyorlar. Her zaman, bazı üniversitelerde görüşmeler yaptığımda, kaç kişinin bir tablao'ya gittiğini ve bir ya da iki kişiyi yetiştirdiğini soruyorum. Tablaos'ta gerçek mücevherler var; Tabloo'ya gitmek bir planama gitmiyoruz çünkü bilmiyoruz «.

Patricia Guerrero, herkesin aynı kaliteye sahip gösterileri olmadığını kabul ediyor – “tüm tiyatrolar programlarında aynı kaliteye sahip değil” – ama tablaos her zaman yüksek seviyededir: kum, horozlar; O zamandan beri en iyi sanatçılar gitti Morente ile Carmen Linares. Ve flamenko, tablaos'tan yedi ve yiyoruz … Bilmiyorum, özellikle gençler tarafından olan cehaletten endişe duyuyorum; Endülüs Flamenko Balesi'nden Flamenko'yu üniversiteye, konservatuarlara götürmek için çalışıyoruz … Balenin gençleri arasında bile pedagoji işini yapıyoruz, böylece nereden geldiklerini biliyorlar. Gençler arasında hobi eksikliği var, ama bu her zaman oldu. Balede çok amatör insanlar ve belki de çok reggaeton dinleyen diğerleri var, ama işim işi ve hayranları aşılamak ve oradan her biri karar vermek zorunda «.

Dansçı zaten dünya çapında harika tiyatroları biliyor, ancak her zaman Tablao'ya dönüyor. «Dans dünyasında, tiyatrolarda bulunursak artık tablaos'ta olamayacağımız konuşma var. Bu konuda çok yansıttım ve bu ifadeye katılmıyorum. Benim için tablao kariyerimin başka bir parçası; Açıkçası, çok fazla işim olmadığı ve çabamın yüzde yüzünü tablao'ya adadığım gibi düzenli olarak gitmiyorum. Ancak sanatçının kendini başka bir şekilde geliştirdiği ve ifade ettiği bir yer. Ve benim için gerekli; Tüm duyularda, zihinsel, fiziksel, sanatsal bir rahatlama … kariyerimin başka bir parçası. Ve eğer onu terk edersem, sanki beni bir parçamdan terk ettim.