Senin kızın olmaktan yoruldum

HalaycıBaşı

New member
Haziran sonunda otuz yaşına girecek kızım Patricia, erkek arkadaşı ile Paris'e seyahat etmek için doğum günü hediyesini ilerletmemi istedi. Hediyesini Avrupa gezisiyle ilişkilendirerek, benim için parasını vermesini beklediği açıktı. … Say ve ses, benim tarafımdan yazılmış bir kitap değil, bir parfüm veya şal.

Yaşlı kız kardeşi Claudia'ya yazdım ve otuz yaşına geldiğinde ona ne kadar para verdiğimi sordum. Akıllıca, Claudia, iyi bir çatışma uzmanı avukatı olarak bir çatışma kokladı ve bana cevap vermekten kaçındı.

Gezici kızım Patricia'ya transfer olacağım miktar karar verildiğinde, hayata döndüğümde ve ismimi hatırladığımda, sabırla beklemeyi reddettiğim ve bir tuhaf, şikayet eden, terk ettim, ayrıldım, o kadar çok insan vardı. Kuyruk yapmakta iyi değilim, sabırsızlıkla ve kibirli itiraf ediyorum.

Bankanın kuyruklarından bunalmış olan Patricia'ya yazdım, New York'taki dairesinin adresini onu fiziksel posta, eskisi, doğum günü için beklenen hediye ile bir kontrol, Avrupa yolculuğunda ona bir günlük veya seyahat çantası olarak hizmet etmek zorunda kalacak bir bağıştan bir kontrol istedim. Şaşırtıcı bir şekilde, Patricia New York'ta olmadığını söyleyerek cevap verdi ve sanki saklamaya gitmiş gibi, bana adresini anlatmamayı tercih ettim. Sadece bana evinin işaretlerini vermekle kalmadı, aynı zamanda bana nerede olduğunu söylemek istemedi. Hiçbirini hissetmedim. Düşündüm: Seyahat ederseniz bile, bana adresinizi verebilirsin ve böylece eve döndüğünüzde çekimi postayla bulursunuz. Ama ona söylemedim.

Günler sonra, onun istediği banka transferini çevirmediğimi doğruladığında, istediği miktarı belirlemeden, Patricia bana kızım olmaktan yorulduğunu, benimle iyi bir ilişkiye sahip olmanın ona bir çaba düşündüğünü ve onunla hiçbir şekilde çabalamadığımı söyleyerek bana kaba, kuru bir e -posta gönderdi. Sonunda, davranışlarıma göre, benim önceliklerimden biri olmadığını söyledi.

E -postanızı okuduktan sonra endişeliydim. Merak ettim: Zorlu bir baba olmadığım doğru mu? Patricia'nın kızım olmaya çalıştığı doğru mu ve ben de babası olmaya çalışmıyorum? Bana bunun benim önceliklerimden biri olmadığını söylemekte haklı mısın? O zaman benim önceliğim nedir, yoksa önceliklerim nelerdir?

Dürüstçe cevapladım: Altmış yaşına girdi, önceliğim hayatta kalmak. Bu yüzden önceliğim iyi uyumak, iyi yemek, iyi yaşamak. Sonra yazan başka bir önceliğim var. Eğer yazmazsam, iyi yaşamıyorum ve iyi yaşamıyorsam, iyi uyumam. Dürüst olalım, önceliğim en iyi sesim, en iyi kaydım, daha sessiz ve mantıklı kimliğimle ilgilenmek. Sonra, elbette, hayatımın kadınları var: eşim, kızlarım, annem. Ama kendime sarsılmaz sevgi ve hak ettiğim sakin güvenle kendime bakmazsam onları düzgün bir şekilde sevemezdim.

Göründüğü gibi, Patricia'ya bir e -posta yazdım, ona sözlerinin haksız ve silinmiş olduğunu söyleyen. Ona doğum günü için beklenen hediyeyi gönderemediğimi açıkladım çünkü banka eskiden insanlarla taşıyordu ve şikayet etmeden yarım saat beklemek için iyi değilim. Ona bu yüzden fiziksel postayla bir çek göndermek istediğimi söyledim, ama bana işaretlerini vermeyi reddetmişti. Ayrıca ona benim için en az çaba sarf etmesini hiç istemediğimi söyledim ve bu yüzden bana kızım olduğu için kendini feda ettiğini ve babası olmayı umursamadığımı söylemek benim için uygunsuz görünüyordu.

Demek istediğim, çünkü kaçınılmaz, sıradan, kötü bir tat gibi görünüyordu, her şeyi, kesinlikle her şeyi, sadece özel okullarda ve üniversitelerde eğitimlerinin zahmetli masraflarını değil, aynı zamanda lüks kamyonlarının, sık gezilerinin ve hak ettikleri eğlencelerini ödedim. Ona, ablası Claudia'nın ikinci bir üniversite kariyeri okumaya karar verdiğinde, Patricia'ya Claudia'nın aldığı aylık para göndermeye devam ettiğimi, aralarında farklılık göstermemek için. Yani Claudia için iki yarış ve Patricia için iki yarış daha ödedim, ancak ikincisi sadece biri ve diğeri de mutluluğunun geniş arka planına bir bağıştı. Son on iki yılda derhal gönderilen tüm bu para havalelerinin benim açımdan bir çaba ya da en azından maddi bir çaba olarak nitelendirilebileceği anlamına gelmedim, çünkü bunu hiç bir heves, bir çaba ya da cesurluk olarak değil, hoş ve hoş olmayan bir sorumluluk olarak hissetmemiştim.

Evet, Patricia'ya son zamanlarda, beni çok sevmeyen annesiyle, görünüşe göre beni isteyen erkek arkadaşıyla nasıl mutlu olacağını bildiği bazı Karayip Adaları'nı ve her ay ziyaret etmek istediği yakın ve uzak noktalarla nasıl mutlu olacağını bildiği bazı Karayip Adaları'na, tatillerini harcadığını hatırlatmaya cesaret ettim. Dünyanın güzellikleri. Kızlarımın seyahat acentesi olduğumu itiraf ediyorum ve onlara soran tüm biletleri satın alıyorum ve şikayet etmiyorum çünkü onlara ne kadar sevdiğimi söylemenin aptalca ve küçük bir yolu. Bu yüzden Patricia'ya söyledim, bana benim için çabalamamı söyledi ve benim çaba sarf etmiyorum, aşkın çabalar olmadan akması gerektiğinde.

Bu e -posta alışverişinden sonra az ya da çok, kızım Patricia'nın beni hayal kırıklığına uğrattığı acı duygusu ile kaldım çünkü beklediği anda krematik hediyesini göndermemişti. Arıza nedeniyle etkilenen, bankaya koşmayı, kuyruğa katlanmayı ve parayı göndermeyi düşündüm, ama sonra fantım çünkü bana, düşmanca bir tonda yazarken Patricia'nın doğum gününden üç ay önce doğum günü hediyesini almak için doğru veya zarafet kaybetmiş gibi görünüyordu.

Bu arada, Ağustos sonunda otuz iki yaşına girecek kızım Claudia, nihayet bana yazdı, ona, ona sorduğum gibi otuzun ne kadar verdiğini hatırlatmak için değil, ama yakında bu şehre, hamile olan bir arkadaşının partisine geleceğini söylemek için. Haberleri sevinçle aldım ve ona gecikmeden hava biletini göndereceğine söz verdim. Claudia'nın eşime selam gönderdiğini ve önümüzdeki hafta en küçük kızımın on dört yaşında olacağını hatırladığını takdir ettim. Tabii ki, kız kardeşi Patricia ve ben en uzun süreli patlayıcı dronlar gibi görünen e -postaları ateşlediğini söylemedim.

Her zaman ayrıntılara dikkat eden eşim, Paris'teki Patricia'nın fotoğraflarını, kızımın hesaplarına yüklediği fotoğrafları gösterdi. Neyse ki, mutlu görünüyordu. Otuz yaşına geldiğimde sana iyi bir hediye göndereceğim, kendime söyledim. Şimdi Patricia beni acele etti ve azarladı ve işlemi çözmek için iyi bir zaman değildi. Çünkü öğleden sonra üç civarında bankadan geçtiğinde, bir lig ve alternin yerel gibi görünüyordu, bir stadyumun giyinme odası, bir tapınağın şapeli, bir havaalanının yatılı odası, yani bir yatak, bir sürü, bir kargaşa, bir barahund, lanet olası bir şey. Tabii ki, bankanın bankacılık ajansından geçmeden paraları gönderme başvurusu yapabilirim, ancak eşim buna sahip olmamayı tercih ediyor çünkü her gün birisine para vereceğim, yani evde sahip olduğum Manirroto'nun itibarı.

Günler sonra, Patricia'nın erkek arkadaşı bana İngilizcede güzel bir e -posta yazdı, bana kızımı ne kadar sevdiğimi ve beni ne kadar sevdiğimi ve her ikisiyle de buluşmak ve barışı imzalamak için Paris'e gittiğimi önerdi. Kızımın erkek arkadaşı hakkında en iyi fikrim var. Mükemmel bir kalbi olan iyi bir adam ve kızım Patricia'yı nasıl mutlu edeceğini biliyor. On yıldan fazla bir süredir birlikteydiler, üniversitede, New York'ta bir araya geldiler ve ayrılmazlar. En dost sicilimde, bu yıl tıbbi nedenlerden dolayı, Avrupa'ya gidecek bir pozisyonda olmadığımı ve yakında New York'ta birbirimizi göreceğimize dair söz verdim, Mayıs ayında otuz yılını kutlamak için ve haftalar sonra güzel Patricia'yı yerine getirecek ve her ikisinin de taraflarını ödemeden ödeme yapmayı taahhüt ettim.