Pop Hıristiyanlıktan inanç krizlerine

HalaycıBaşı

New member
İLE Taylor Swift (USA, 1989) şarkılarında kişisel yaşamını incelemekten çekinmiyor, romantik ilişkilerini, güvensizliklerini, çocukluğunu ayrıntılı ve açık bir şekilde keşfediyor… ve din de bunun bir parçası. 2020'de Netflix'te yayınlanan 'Miss Americana' belgeselinde şarkıcı, Cumhuriyetçi Senatör Marsha Blackburn'ü şiddetle eleştiriyor: “Politikalarını 'Tennessee Hıristiyan değerleri' olarak gizleyen başka bir reklam göremiyorum. Tennessee'de yaşıyorum Ben bir Hıristiyanım ve bizim savunduğumuz şey bu değil.» dedi Swift. Ve bu ifade önemsiz değildi.

Sanatçı yıllardır araştırıyor Hıristiyanlık şarkılarında az çok örtülü bir şekilde. İlk aşamada (2010'a kadar, yani ergenlik döneminde) referanslar sürekli, mutlu ve açıktı, ancak yıllar geçtikçe neredeyse yok oldukları bir vadi (2012-2019) oluştu ve yıllara geri döndüler. daha sonra en son, çok daha fazla yetişkinlere yönelik albümlerinde bir inanç krizi şeklinde.

Şimdi, Bir Alman kilisesi, şarkılarının söyleneceği ayinleri kutlayacağını duyurduBu, üniversite şehri Heidelberg'deki birçok genç cemaatin ilgisini çekti.

İlk Ayinin önümüzdeki 12 Mayıs'ta yapılması planlandı ve 15. yüzyılda inşa edilen ve kasabanın en büyüğü olan tapınağın izin verdiği 425 boş kapasite şimdiden bölgedeki öğrenciler, Hıristiyanlar ve 'hızlılar' tarafından rezerve edildi. Başarı o kadar büyük oldu ki, bölge rahibi Vincenzo Petracca şimdiden bu türden daha fazla etkinlik planladı.

Taylor Swift'in diskografisinde yinelenen bir tema olan Hıristiyanlık

İlk aşaması, söylediğimiz gibi, daha mutlu ve 'naif'ti. 2007'de 18 yaşındayken yayınladığı 'Noel Daha Fazlası Olmalı' adlı Noel şarkısında şunları anlatıyor: İsa “Bizi kurtarmaya gelen doğum günü çocuğu” olarak.

14 yaşında bestelediği ve hiçbir zaman yayınlanmayan ancak internete sızdırılan 'Yapmadılar mı' adlı eserinde, İkiz Kuleler'e yapılan saldırılarda Tanrı'nın rolünü şöyle anlatıyor: “Seni aramadılar, aramadılar” sana ihtiyaçları yok mu? / Bilmediğim bir sebep mi vardı? / Neredeydin? Onlar dua etmediler mi?

Referanslar yaygındı: “Eve geldiğimde 'amin' diyorum / ve Tanrı'dan seni tekrar görmesini istiyorum” ('Tim McGraw' şarkısında); «Devrim gelecek / ve biz kazanacağız / ve hepimiz ‘şükürler olsun’ şarkısını söyleyeceğiz” ('Değiştirmek'); “Kiliseden çıktığınızda / arka kapıda sizinle buluşacağım” (“Şimdi Konuşun”).

Ayrıca yıllar geçtikçe inancını kaybetmesine gerek kalmadan uygulayıcı olmayı bıraktığı ya da en azından ara sıra öyle olduğu da gözlemlenmektedir.

Hıristiyanlığa dair referansları 'Red' (2012), '1989' (2014) ve 'Reputation' (2017) albümlerinde kayboldu ve son aşaması olan 'Lover' (2019) veya 'Midnights' (2022) ile geri döndü. ), burada tema, üretim ve kompozisyondaki değişiklikler çok daha az pop ve daha çok yetişkinlere yöneliktir.

Yetişkin yaşamı boyunca inanç krizi

Bu son albümlerde Swift daha az çocuksu bir vizyon sergiliyor ve nasıl olduğundan bahsediyor. acı anında dua edin'Yakında Daha İyi Olacaksın' (2019) filminde olduğu gibi, annesine yıllar önce teşhis konulan beyin tümörü hakkında: “Çaresizler inancı buluyor / yani Ben de İsa'ya dua ediyorum»; ya da 'Bigger Than The Whole Sky' (2022) filminde, bir kayıptan duyduğu acının Tanrı'dan uzaklaşmış olmasından mı kaynaklandığını merak ediyor: “Onunla herhangi bir güç aldı mı / dua etmediğim için mi?”

Ancak sanatçı, en yürek burkan şarkılarından biri olan 'Would've Could've Should've'da da görüldüğü gibi, her şeye rağmen Hıristiyanlığa bağlı görünüyor; bu şarkıda ilişkilerinden birinin nasıl olduğunu araştırıyor. Hayran teorilerine göre John Mayer ile olan ilişkisi inancını zedeledi: “Dizlerimin üzerinde kalmalıydım / Eminim şeytanla asla dans etmezdim / on dokuz yaşındaydım / Tanrı'nın dürüst gerçeği acının cennet olduğudur […] Allah ruhuma iyi baksın / Eskisini özledim.

Aynı şarkıda o çocukla hiç tanışmamış olmayı dilediğini ve çocukluğunu geri istediğini söylüyor. Kaybolan inancı yeniden kazanma arzusu bu ilişki sırasında onu Tanrı'dan uzaklaştırabilecek şeylerden pişmanlık duyuyordu.