Paulina Flores ve Heartbreak ve Soylulaştırma Hakkında Romanı

HalaycıBaşı

New member
Şiletli yazar, 'Bir dahaki sefere seni gördüğünde, seni öldürdüğünde' (anagrama) romanını sunuyor

Barselona, Paulina Flores merkezli Şili yazar. Pascale Descadeaux
Karina Sainz Burgo

Yazar Paulina Flores için “Yazma sert ve deliryum çalışmasının bir karışımıdır.” 'Bir dahaki sefere seni gördüğünde, seni öldürüyorum' (anagrama) romanının her sayfası bunu fark ediyor. Her şey çağdaş ve soylu bir Barselona'da olur. Genç bir yazar olan Javiera, hayatını yerli Şili'nin anıları ve açık ilişkiler ve duygusal ve maddi belirsizlik ile işaretlenmiş bir hediye arasında dağıtır.

“Canlı bir ritim var.” Bu nedenle yazardan yoksun değildir. «Sizi götüren ve tam hızda giden bir şey. Yazar ve çok fantezi olan kahramanı, gerçek ve kurgu karışıktır. Hayatının hikayesine çok takıntılı. Çok fazla melodram ve picaresca var. Javiera, yaşanmaya layık olan ve elbette anlatılan bir yaşam sürüyor. Ve çok fazla. Arkadaşlar hem sevgili, rakipler, kurbanlar hem de faillerdir. Kimse güvenli değil.

Paulina Flores'in ilk kitabı, 'What Shoot' (2016) başlığı altında yayınlanan dokuz hikaye seti, Roberto Bolaño Ödülü, Eleştirmenler Çemberi Ödülü, Belediye Edebiyatı Ödülü ve 2019'da Venedik'teki Bauer Giovanni'yi kazandı. Aynı zamanda kurgu kategorisinde Yılın En İyi Kitabı için LINC Ödülü'nü kazandığı 'Island hayal kırıklığı' (2021) romanının yazarıdır. 'Seni bir dahaki sefere gördüğümde, seni öldürüyorum' üçüncü ve muhtemelen daha radikal kitabı. Şili yazarının ABC ile konuştuğu şey budur.

Highsmith etkisi

Kelimeler, Paulina Flores yazıyor, bir zemin aramak, hareket etmek ya da bir şey yapmak istemiyorlar. Kelimeler, ısrar ediyor, kaçmayı reddet. Ama Javiera, Laura, Manuel ve Geç Harmony'nin yaptığı şey bu: kaçıyorlar. Kendi eksenlerini dolaşıyorlar. «Picaresque, marjinal karakterler ve saçma durumları seviyorum. Bu romanla, bu ve siyah roman arasında bir karışım arıyordum ».

Bu hikayede Black'in ne olduğu hakkında kanat, Paulina Flores rodeos olmadan cevaplar: “Patricia Highsmith tarafından '' Gerilim romanı nasıl yazılır 'okuduğumda beni etkiledim. Açık ilişkilerin sevgisi ve deneyimleri üzerinde çalışmak istedim, ancak ölüm ortaya çıktığında nasıl dönüştükleri sorusu ile ”diye açıklıyor telefonun diğer tarafına.

Aşk, gerçekten?

Bu hikayedeki her şey bir gözyaşı, abartı, bir melodramdır. Kahramanı kim? Bir göçmen mi? Çılgınca mı? Kompulsif bir anlatıcı mı? «Hiçbir zaman Javiera Şili hakkında düşünmeyi bırakmaz. Kısmen, Barselona'dan bir ret gibi hissediyor, çünkü Barselona beni sevmiyor ». Paulina duraklar. “İki savaş var, bir soykırım, alevlerde bir dünya … ve ben aşk hakkında mı yazıyorum?”

Evet, sadece birkaç bakış açısından. Ana karakter her duygusal kırılganlık yaşadığında, bir sınıf yansımasıyla atlar. Onu çevreleyenleri damgalarken kendine gülüyor. “Sevgi kaybı ve ayrıca soylulaştırma hakkında konuşabilirsiniz” diye açıklıyor. «Her şeyi ürünlere dönüştüren ve aurayı her şeye götüren kapitalist bir sistemde yaşıyoruz. O zaman aşkın ne yaşadığını merak ettim. «Javiera, önceliklerini değiştiren bir kapitalizmde hapsolmuş bir sınıfın ve nesil çelişkilerinin avıdır. Örneğin, hiçbir ailenin yaşamadığı aileler için yapılmış evlerde yaşıyor. Her şey yapılandırılmamış. Bu nedenle, tipik görünse bile, kalp kırıklığı ve belirsizlik zamanlarının bir romanıdır ».

Bad Bunny, Violeta de la Parra, Seinfield, El Raval. Her şey bir mozaik olarak karışır, kendi yolunda. «Javiera'nın ebeveynlerinin üretimi ile tezat oluşturun, başka bir yapısal şiddet türü olduğu hissini verir, ancak bu belirsizlik değildi. Bir baskı vardı, kadınlar evlenmek, eve teslim olmak zorunda kaldı, iyi seks bile yok ve aldatıldıklarını fark ettiler. Javiera bundan geçmeyeceğine inanıyor. Doktorasını duygusal eğitimde yapacağını düşünüyor, ancak daha sonra çöküş olarak acı çekiyor ».

Bir Hata Bildir