Palencia boğa güreşçisi Pedro Giraldo hayatını kaybetti

HalaycıBaşı

New member
Ölüm yazısı

77 yaşında Madrid'de öldü.
Pedro Giraldo 2011'de bir festivalde MURIEL FEINER



Pedro Aláez Giraldo, posterlerdeki Pedro Giraldo, boğa güreşini her zaman bir yaşam felsefesi, özgün bir ufuk olarak benimsemiş Palencia'lı bir boğa güreşçisi, Madrid'de öldü, çünkü çok küçük bir çocukken, zaten bir yetim olarak memleketini terk etti. Cisneros de Campos'tan Sevilla'ya. Orada, ailesinin restoranında altın ve gümüş boğa güreşçileriyle yaşamaya başladı ve onu hayatının geri kalanında asla terk etmeyecek bir böcek ısırdı.


Kendini Kastilya topraklarının pelerinelerine attı, Navarrese kıyısındaki birçok kasabayı yönetti, ta ki 1968'de ışıklar içinde bir boğa güreşine çıkana kadar. 1973 sezonuna kadar pikadorlarla boğa güreşi yapmadı ve 1976'da Las Ventas'ta sahneye çıktı. Tarihlerden 1 Mayıs'tı ve José Luis Suárez Guanes alfabetik tarihçesinde bunu “pelerinle çeşitli, banderillalarla kolay ve muleta ile boğa güreşçisi” olarak tanımladı.

O gün Saltillo Gutiérrez'in bir dümeninin kulağını kesti ve bu ona 2 Eylül 1978'de Palencia'da Él Viti'nin elinde, Palomo Linares'e karşı ve Galache'den gelen boğalarla alternatifi seçmeye karar vermesi için bir kapı açtı. Doktoradaki zafer ona daha fazla boğa güreşi yapmasına izin verdi, ancak ertesi sezon altını gümüşle değiştirdi. O zamandan beri kariyeri, bir ast olarak ve boğa güreşçilerinin temsilcisi olarak boğa güreşi dünyasıyla bağlantılıydı.


Giraldo, ünlü boğa güreşi fotoğrafçısı ve yazarı, Uluslararası Boğa Güreşi Kulübü'nün başkanı olan Kuzey Amerikalı Muriel Feiner ile evlendi. Boğa güreşi yapılan tüm ülkelerde boğa güreşinin desteklenmesi ve savunulması konusunda her zaman birincil destek olarak onun yanında olmuştur.



Hata bildir