Maria Oruña'nın 'El Albatros Negro'da Hazine Araması

HalaycıBaşı

New member
Robert Louis Stevenson, asla bir çocuk olmadığını söyledi. Hazine gömülü. Macera romanının büyük öğretmeni ifadesi, bir zamanlar gizli haritaları ve gizemleri hayal eden her okuyucuda yankılanıyor. … çözmek. María Oruña Biraz daha ileri gitti, kendi şehrinde bir tane buldu. Bir yıl boyunca dosyalara, kütüphanelere ve unutulmuş efsanelere batırılan yazar, Vigo'nun hikayesinin bir köşesini keşfetti. Ve onunla doğdu 'Kara Albatros'Plaza & Janés Seal üzerinde açıldığı roman.

Oruña yedi kitabının bir milyon kopyasını sattı, ancak bu memleketinde ilk kuran kişi, bu yüzden onun en kişisel olduğunu hissedebilir. Bağlantı, yazar ve editoryal 'El Albratros Negro' senaryolarını gezmek için bir basın gezisi düzenledi. Ría de Vigo ve Cíes Adalarıyazarın izlerini takip ederek. Bir çocuk ve ergen olarak, sadece özel gemilerle erişilebilen, takımadaların en vahşi ve en uzak olanı olan Güney Adası'na geldikleri yedi metre uzunluğunda babasının gemisinde bu sulardan yelken açtı. Orada, eski bir Salazones fabrikasının kalıntıları arasında, yerdeki yataklarda uyudılar, aynı yerde Korsan Francis Drake Tarihte izini bıraktı. Kuma bir ayak koyar koymaz, ada sizi emer, “dedi plajının önündeki katamaranda.

Oruña, itiraf ettiği gibi kıyı halkına bir ufuk olması için ihtiyaç duyan mavi çerçeve, kafasında bir deniz hikayesi etrafındaydı. Araştırılmış gemi enkazları Hint filosu Karayipler ve Hint Okyanusu'nda ve hatta Hunter ile konuşmak için geziler planladı. «Gerçekten gerçek bir hazine arıyordum ve elbette, denizcilik bir şey istediğim gibi, şehrimin vizyonu vardı. Ama dedim ki: 'Ah, Rande'nin zaten sayılmış.'

1702 Deniz Savaşı, ardıllık savaşı sırasında Angloneerlands ve Hispanofrancesa koalisyonlarıyla karşı karşıya kaldı. Galleonlar, yurtdışından gönderilen en büyük hazineyi taşıdı. Filonun bir kısmı Haliç'te İspanyollar tarafından batırıldı ve bir kısmı yakalandı. Burada, araştırmasının ortasında, Oruña her şeyi değiştirecek küçük bir söz buldu: «Dosyalara bakmak ve dalış yapmak, kütüphanelere gitmek, aniden metin paragrafında, Rande ile bağlantılı bir şey olduğunu görüyorum. Ve diyorum ki: 'Ama bu mu? Tereddüt etmeyen bir şey var mı?'. Viguesa olarak, bunu hiç duymamıştım, ne de ailemden ya da tanıdıklardan kimseyi duymamıştım.

Geçici çizgiler ve tartışma

O zamanlar şehri ve Cíes Adaları ile ilgili bu hikayeyi anlatmak zorunda olduğu kaktüs vardı. Bunu yapmak için, biri olan iki zamansal çizgi oluşturdu 1700'de gelişir Ve bugün gerçekleşen bir diğeri, tarih, bilim, macera ve gerilim filminin en iyi Oruña tarzında karıştırıldığı. Tüm bunlarda dengeyi elde etmek için yazar, haftalarca detaylandırılan bir merdivenle çalıştı.

Miranda de Quiroga aracılığıyla, yazar fabula hayatı Maria Sibylla MerianOn yedinci yüzyılın sonunda Alman entomolog ve natüralist öncü, bu da zamanın kadınlarının zorluklarını bilim kullanma zorluklarını ortaya çıkarmasına izin veriyor. «Onun bir kitabı aldım ve Surinam kadınlarının bitkilerinin iptal ettiği detaylandırdığı bir bölüm keşfettim. Bir romanım olmaması şaşırtıcı görünüyordu ». Miranda, gerçek karakterlere dayanan diğer iki kahramanı yandır: eski Corsair rahibi Gonzalo de la Serna ve Marino ve maceracı Rodrigo Rivera.

Bu arada, bugünü dolaşan çizgide, deniz tarihçisi Lucía Pascual, efsanevi bir hazinenin izini bulduktan sonra ölü görünüyor. Gibi sorunları keşfetmenizi sağlayan bir etkinlik Expolio ve koruma sualtı mirasımızın veya siyah efsanemizden. Her ikisinde de uygun pozisyonlar yükseltir. «Kitaplar da eleştirel düşünme oluşturmak içindir. Bana öyle geliyor ki, başkalarının görüşlerine saygı duyan tartışmalar yaratıyor ”dedi.

Maceranın ötesinde, roman da şehrine bir övgü. Hikayesi ile yazar, kendisi gibi okuyucularının onu anlamasını istiyor Gerçek boyut: “Uzun zaman öncesine kadar, çirkin olduğu, endüstriyel olduğu, bir geçit yeri olduğu itibarına sahibim … ama Vigo'nun güzelliği diğer birçok açıdan hareket ediyor: gastronomi, insanlar, sokakları … eski sokakları hala konuşabilir.”