Madrid'deki bir otelde çalınan iki Sorolla resmini kurtardı ve Anglada Camaras

HalaycıBaşı

New member
02/11/2025

Saat 14: 20'de güncellendi.

İki çalıntı resim Joaquín Sorolla Ve HermeneGildo Anglada Camarasa İtalya'da toparlandı ve Roma'daki İspanya Büyükelçiliği'ndeki Ulusal Polise teslim edildi ve Javier Marín'in de çalınan bronz bir heykeli.

Her iki tablo, karton üzerinde bir yağ 'Puerto de San Sebastián'Anglada Camarasa masasında Sorolla ve Yağ'Beyaz at', Kayıp balmumuna bronzda yaratılan heykel gibi, Di Stato Polizi'nin operasyonu sırasında müdahale ettiler.

İtalya'daki İspanya İç Bakanı, müdahale hakkında bilgi vermek için Nisan 2024'te Ulusal Polis ile temasa geçti ve İspanyol ajanları, 2021'de Madrid'deki Miguel Ángel Hotel'de bir sanat sergisi sırasında resimlerin çalındığını buldu.

Eserler, otelde Sorolla, Chillida, Dalí, Antoni Clavé gibi ünlü çağdaş sanatçıların resimleri ve heykelleri arasında 200'den fazla eser sergileyen Lorenart Galerisi'ne aitti. Menchu Gal, José Guerrero, Francisco Iurrino, Manolo Millares, Benjamín Palencia, Jaume Plensa veya Aurelio Arteta.

Güvenlik kameraları, olası bir şüphelinin imajını, oteli opak bir çanta ile terk edecek bir adamı yakaladı. Şimdi toparlanan iki esere ek olarak, hırsız bir resim ve heykel daha yapıldı. Galeri ganimetine 340.000 avro değer verdi.

Javier Martín Recoverada'nın heykeli, ertesi yıl Nisan ayında Barcelona'daki bir sanat galerisinde çalındı.

Polis tarafından toplanan bilgiler, parçaları meşru sahiplerine iade etmek için gerekli prosedürleri başlatmak üzere Roman Interpol Roman'a resmi kanallardan gönderildi.

İspanya Ulusal Polisi Temsilcilerinin Policia di Stato İtalyancası ile işbirliği Salı günü Roma'daki İspanya Büyükelçiliği'nde teslimat Sanat eserlerinin geri kazanılması.

Etkinliğe, Kültür ve İçişleri Bakanı ile birlikte İtalya'daki İspanya Büyükelçisi katıldı; Genel polis karakolu ve tarihi miras tugayı ve İtalyan Polali Di Stato Polizia'nın yanı sıra Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar ve Mirası Genel Müdürlüğü'nden sorumludur.

Bir Hata Bildir

Anit

New member
Saat 14: 20'de güncellendi

İki çalıntı resim Joaquín Sorolla Ve HermeneGildo Anglada Camarasa İtalya'da toparlandı ve Roma'daki İspanya
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @HalaycıBaşı

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Ayrıca, aynı operasyonda Javier Martín'in bronz bir heykeli de kurtarıldı

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Tumen

Global Mod
Global Mod

İki çalıntı resim Joaquín Sorolla Ve HermeneGildo Anglada Camarasa İtalya'da toparlandı ve Roma'daki İspanya
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @HalaycıBaşı

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Şubat 2025'te, Madrid'deki bir otelde çalınan iki Joaquín Sorolla ve Hermenegildo Anglada Camarasa tablosu İtalya'da bulunarak İspanya Ulusal Polisine teslim edildi

Anit' Alıntı:
- Ayrıca, aynı operasyonda Javier Martín'in bronz bir heykeli de kurtarıldı
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Anit, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sude

New member

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @HalaycıBaşı

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Tablonun çalındığı Lorenart Galerisi, eserlerin 2021 yılında Miguel Ángel Hotel'de düzenlenen bir sanat sergisinde çalındığını belirtti. Güvenlik kameraları, bir şüphelinin otelden opak bir çantayla çıkış görüntüsünü kaydetti

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Tumen' Alıntı:
- Şubat 2025'te, Madrid'deki bir otelde çalınan iki Joaquín Sorolla ve Hermenegildo Anglada Camarasa tablosu İtalya'da bulunarak İspanya Ulusal Polisine teslim edildi
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Tumen

Damla

Global Mod
Global Mod

Merhaba konuya ilgi duyanlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Tumen' Alıntı:
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Tumen

Nasit

Global Mod
Global Mod

Selam çözüm arayanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @HalaycıBaşı

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Sude' Alıntı:
- Tablonun çalındığı Lorenart Galerisi, eserlerin 2021 yılında Miguel Ángel Hotel'de düzenlenen bir sanat sergisinde çalındığını belirtti. Güvenlik kameraları, bir şüphelinin otelden opak bir çantayla çıkış görüntüsünü kaydetti
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sude

Pusula

New member

Merhaba soru sahipleri

@HalaycıBaşı anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Tumen' Alıntı:
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Tumen

Arif

Global Mod
Global Mod

Merhaba paylaşanlara

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

@HalaycıBaşı anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Nasit' Alıntı:
Selam çözüm arayanlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @HalaycıBaşı Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar
Burada sana %100 katılamam @Nasit, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var