Luisgé Martín, Cervantes de Los Angeles'ı kendisini “edebi çıkarlara” ayırmaya bırakıyor.

HalaycıBaşı

New member
Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü, Aralık ayının sonuna kadar sorumlu olan Los Angeles da dahil olmak üzere yurtdışında Cervantes Enstitüsü'nün altı merkezinin yönetim pozisyonlarını kapsayacak şekilde seçici süreci topladı. Luisgé Martín. … Enstitüden kaynaklara göre, Haziran 2022'de atanan yazar ve filolog, kendisini “edebi çıkarlarına” adamak için başka projeleri olduğu için Merkezin yönetimini Aralık sonunda bıraktı. Luisgé Martín'in atanması, yakınlığı nedeniyle gününde bazı tartışmalara neden oldu. Pedro Sánchez. Cervantes'e gelmeden önce, Sánchez için konuşmalar yazarak hükümetin başkanında danışman olarak üç yıl geçirmişti.

Luisgé Martín, randevusunu duyurduktan iki buçuk yıl sonra Cervantes'in merkezini, bu merkezlerin yöneticilerinin genellikle enstitünün dünyaya dağıttığı buluştuğu beş yıllık döngüye ulaşmadan terk ediyor. Yazılmamış bir normdur, Cervantes'i netleştirir. “Yazarlar her zaman bu beş yılı tüketmezler.” Dış niyet, idari dilde üç veya dört ay olan bu yeri derhal kapsamaktır. Bu arada, yıl başından beri olduğu gibi, bu faaliyetleri koordine eden New York'taki Cervantes'in direktörü olacak.

Los Angeles Merkezi'nin bir sonraki direktörü yılda 162.032 Euro talep edecek ve İngilizce hakkında iyi bir bilgi ve öğretim veya kültürel yönetim ile ilgili yönetim pozisyonlarında akredite deneyimi kanıtlamak zorunda kalacak. Bu taleplerden bazıları Popüler Parti tarafından Luisgé Martín davasında sorgulandı. Parlamento sorusunda, ana muhalefet partisi, merkezin müdürünün İngilizce bilgisini nasıl akredite ettiğini sordu. “Kamu çalışanının temel statüsü, yönetim personelinin atanmasının liyakat ve kapasite ve uygunluk kriterlerinin başlangıcında katılacağını tespit eder.”

PP ayrıca Los Angeles heyetinin bütçesini ve orada yapılan faaliyetlerin türünü sorguladı. Dış mekanlar, Aralık 2022'deki açılışından bu yana “ve 2023 için Los Angeles Şehrindeki Cervantes Enstitüsü'nün etkili bir şekilde devreye alınması için gerekli üsleri ve ittifakları çözdüğünü savundu. 2023'teki ilk masraf bütçesi toplam 1,5 milyon avro idi. «Enstitü, sinema, dijital diplomasi, çizgi roman veya sanatla ilgili bol miktarda programlama eklememiz gereken İspanyol kültürel sahnesinin olağanüstü figürlerinin katılımıyla müzik, tiyatro ve edebiyatla ilgili kültürel faaliyetler düzenliyor».

Los Angeles'ın merkezine ek olarak, dış mekan Manchester adreslerini (164.060 Euro), Recife (99.684 Euro), Albuquerque, Curitiba (99.684 Euro) ve Tunus (76.179 Euro) (76.179 Euro) kapsamak için seçici süreçleri başlattı. Bu Pazartesi Cervantes, on Dış Merkez Direktörünün hedeflerini değiştirdiği de kamuoyuna getirdi. Pedro Eusebio Cuesta (Manchester'ın şu anki direktörü), Bordeaux merkezini yönetecek; Carlos Ortega (Hamburg) Tetuán'a geçecek; Francisco Oda (Tetuán), Lyón'a; Raquel Romero (Brasilia), Downtown Salvador de Bahía ve Isabel Cervera (Pekin), Şangay. Buna ek olarak, Rosa Sánchez-Casado (Recife) Brasilia'nın direktörü olacak; Silvia Rodríguez Grijalba (Albuquerque) Hamburg'un merkezini yönetecek; Pekin'in tertemiz González Puy (Şangay); Atina ve Germinal Gil de Gracia'nın (Tunus) merkezi Coral Martínez (Sydney), Sydney'in merkezi. Transferler Eylül itibariyle etkili olacaktır.