Edelvives yayınevi çocuk ve gençlik edebiyatı ve illüstrasyon ödüllerini sunuyor

HalaycıBaşı

New member
Edelvives yayınevi 135 yıllık tarihini geleneklerinden birini kutlayarak kutluyor: çocuk ve gençlik edebiyatı ödülleri Ve illüstrasyon. Perşembe gecesi Espacio Delicias'ta düzenlenen galanın ardından bu Cuma, farklı kategorilerde kazananların katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Ödül alan kitapların yayınları da burada tanıtıldı. 'Gwyneth'Carolina Gilbert ve Daniel Lorente'nin 34. baskısında Çocuk Delta Kanadını kazanan ilk edebi eseri ve 'Asteroitte Yaz'Manuel López Gallego tarafından Yürürken 23. baskıda bir gençlik olarak. Beşinci ödül İllüstrasyon Uluslararası Bu görev, adı henüz bilinmeyen kitabının 2025 yılında kitapçılarda yerini alacak olan Mario Jodra'ya kaldı.

Hem 'Gwyneth' hem de 'Asteroitte Yaz'ın arka planı hayati yolculuk Okullarındaki zorbalığın damgasını vurduğu karmaşık kişisel durumlardan yola çıkan kahramanlarının hikayesi. Üç yazar, bunun çocukların ve gençlerin karşılaştığı en acil sorunlardan biri olduğunun altını çizdi. “Taciz eden çocuklar ve tacize uğrayan çocuklar olduğu sürece çözülmesi zor bir konu ama bence ilerledik: aileler daha fazla önemsiyor, toplum savunmasız çocuklara daha fazla önem veriyor ve merkezler ve yönetim ekipleri bunu çözmek için kaynaklar ve araçlar», bu konuda Gallego'ya işaret etti.

Fantastik edebiyat, sinema ve rol yapma oyunlarının hayranları olan Gilbert ve Lorente, kitaplarında yeni bir dünya yaratmak için Alaska'nın uzak diyarlarına seyahat ediyorlar. Noel atmosferi gerçekliğin ve paralel bir dünyanın karıştığı yer. Hikaye, yazarın Noel hediyesi almayan bir kızla ilgili rüyasından doğdu. Carolina, rüyanın bir taslak haline geldiğini ve “çalışmanın kendi kendini yazdığını” söyledi.

Saint-Exupéry

Bu arada, 'Asteroitte Yaz' geçişle ilgileniyor ergenlikten yetişkinliğeYaz aylarında uçaklara ve Saint-Exupéry'ye olan tutkusuyla birleştiği büyükbabasının çiftliğine seyahat eden Horacio aracılığıyla. “Yetişkinler için tüm karakterlerin yer aldığı bir roman yazmayı düşünüyordum. uçmak istediler Ve yazarken olanlardan dolayı romanın akışı bitmedi ve onu çekmeceye koymak zorunda kaldım. Zamanla karakterlerin ikinci bir şans isteme çağrısını hissettim ve bunu onlara nasıl vereceğimi düşündüm ve bunu o hikayede fark ettim. bir çocuk kayıptı ve uçma arzusuyla büyükbabasıyla birleşen Horacio figürünü de dahil ettim. Ve oraya varınca Antoine de Saint-Exupéry'nin figürü devreye girdi” diye açıkladı yazar.

Sonunda yayıncı ayırt etti Mario Jodra teknik ustalık için ve ifade yeteneği siyah-beyaz ve karakalem çizimlerle, bu sefer geçmişe bir yolculukla sonuçlanıyor. Kentsel manzaralar neredeyse geleneksel. Babası bir şirkette çalışan Jodra, “Dijital çizimler yaparak iyi bir sezon geçirdim ve o dünyanın içindeydim ama bunu değiştirmek istedim” dedi. odun kömürü.

Toplantıda ayrıca Kültür Bakanlığı'nın Edelvives'e 'Yanan Bir Sis' eseriyle Çocuk ve Gençlik kategorisinde 2023 Yılının En İyi Yayınlanmış Kitabı ulusal ödülüne layık görüldüğü açıklandı. Natalia Martín Ranera tarafından resimlenen Emily Dickinson'un şiirlerinden oluşan bir antoloji.