Duruşma, Uribes tarafından Seda'ya yasadışı olarak verilen lisansı SGAE ile rekabet etmek için ilan etti

HalaycıBaşı

New member
Kültür Bakanlığı'nın 2020 yılında İspanyol Telif Hakkı (SEDA) Derneği'ne yönetim kuruluşu olarak faaliyet gösterme yetkisi, Ulusal Mahkeme tarafından geçersiz ilan edildi. Mahkeme, bir cümle içinde, … Bağımsız operatör Unison Hakları ve o zamanki Kültür Bakanı'nın sonucuna varıyor, José Manuel Rodríguez Uribes“Yasaya uyum sağlamadan” lisansı verdi. Bugün CSD Başkanı, SEDA'nın kendi teknisyenlerinin raporunun olumsuz kriterlerine rağmen bir yönetim varlığı olarak çalışmasına izin verdi.

Ulusal Mahkemenin, SGAE, Lady ve bağımsız operatörlerin ekosistemiyle rekabet halinde, müzikal eserlerin yazarlarının ipek yönetme haklarını geçersiz kıldığı yönündeki karar. Üç koşul gerektiren fikri mülkiyet yasası sayesinde bunu yaptı: yeterli tüzük, yeterli bir yönetim yapısı ve varlığının sistemin genel çıkarlarını desteklemek olduğu. Çekişmeli oda, üçünün hiçbirinin yerine getirilmediğini düşünüyor.

İpek lisansının verilmesi tartışmalarla çevriliydi. Gerçek şu ki, tartışma kökeninden ipek eşlik ediyor. Ağustos 2020'de, Kültür Bakanlığı Fikri Mülkiyet Genel Müdürü, lisansı reddetmeyi öneren 33 sayfalık bir rapor hazırladı. İpek canlılık planındaki yapısal başarısızlıklara, finansmandaki bazı opaklıklara ve bu tür varlıkların kamusal amaçlarına uygun olarak eksikliklere işaret etti. Ancak, bir ay içinde bakanlık kriterleri değiştirdi ve altı sayfalık bir raporla işletmeye izin verdi.

Yargı kararı bu manevrayı sorgular. İdarenin kendisinin tüzüklerde ve ipek tarafından sunulan garantilerdeki eksiklikleri tanıdığını ve hala sorunların daha sonra çözüleceğine güvenerek lisansı vermeyi seçtiğini savunuyor. Oda için yasallık ilkesinin bir yatırımıdır. Ulusal Mahkeme, “Bu prosedürde itiraz edilen yetkinin verilmesi sırasında, gerekli koşullar karşılanmadı.” Ayrıca, Unison'un başvuruya meşrulaştırılmadığı iddiasını da reddediyor: Doğrudan rakip olarak statüsü, prosedüre olan ilgiyi tanımak için yeterli.

İpek kararı Yüksek Mahkeme önünde temyiz etti. “Cümle sağlam değil ve faaliyet göstermeye devam edeceğiz: ortaklarımız arasında toplama ve dağıtma” diyor müzisyen Patacho Recio. Yüksek Mahkeme lisansın iptalini doğrulasa bile, kuruluşun tekrar talep edeceğini savunuyor. «Beş yıldır çalışıyoruz. İpeğin uygulanabilir olduğunu ve tüm yasal gereksinimleri karşıladığını gösterdik ”diye ısrar ediyor.

İpek, Kasım 2019'da 200'den fazla yazarın ve ülkedeki bazı ana müzik yayıncılarının desteğiyle bir dernek olarak kuruldu. Yönetim skandalları ve yargı süreçleri ile çok belirtilen bir asırdan fazla tarihi olan bir kurum olan SGAE'ye alternatif olarak sunuldu.