Bir halı, bir anne ve beklenmedik bir aşk hikayesi, Begoña Gold'un yetişkin çıkışı

HalaycıBaşı

New member
Begoña Oro, bir görüntüyü gerçeküstü bir şekilde akla geldi: kızının evinde sürprizle görünen bir anne kroket yapmak Bir halı açarken. «O kadar güçlüydü ki, tüm romanımı nereden geldiğini öğrenmeye adadım. Bunu keşfettiğimde her şey uygun ”diyor ABC. Sonuç 'Yeni Ayakkabı ve Badem Çorbası' (Plaza & Janés), Yetişkin Edebiyatında İlk çıkışı, A Romantik komedi kahkahaların günlük, ilişkiler ve kuşak şokları ile derin bir yansıma ile iç içe geçtiği.

Altın, annesine ve halı için çok mevcuttu. Nanowrigimo (Ulusal Roman Yazma Ayı). «Bu, dünya çapında bir tür maraton Bir ay içinde bir roman yazdeli, git. Sonra başıma geldiği gibi yıllarca düzelterek geçirebilirsiniz ”diye açıklıyor.

Aslında, kitap yıllar önce, altın henüz bir anne olmadığında başladı, ancak kendini tamamen adamak için park etti. Çocuk Edebiyatı. Ancak, başının etrafında devam etti ve kitaplarının çoğunu adayan oğlu 18 yıla ulaştığında sorduğunda onu yeni bir bakış açısıyla sürdürdü: “Artık benim için yazmayacak mısın?”

«Adanmışlık Carmen Martín Gaite, beni 'İspanyol savaş sonrası dönemin aşk kullanımlarına' koydu: '50 ila 60 yıl arasında, çocuklarını anlamayan tüm İspanyol kadınlar için. Ve onları anlamayan çocukları için. Kahramanın yerini annesi hakkında birçok şey aldı, ancak onu anlamak için cesur bir çaba gösteriyor. Romanda kötü anne veya korkunç kızlar yok, sadece Sevmeye çalışan anneler ve çocuklar İyi bir şekilde, günlük kolay olmasa da ”diyor.

100'den fazla yayınlanmış kitap ve çocuk ve gençlik literatüründe konsolide bir kariyer ile Begoña Oro, kariyeri için Cervantes Chico 2024 Ödülü'ne layık görüldü. Bununla birlikte, bu kitabı yetişkin edebiyatına “atlama” olarak görmez, daha ziyade bir taklaherhangi bir yükseliş anlamına gelmez ve onları önem taşır. Bu yüzden mührü mizah, hassasiyet ve olağandışı durumlarla tarihte hala mevcuttur. «Korkarım kaçınılmazdı. Bir bariton baritondur ve bir Aryan veya Beşik şarkısı söyler. Sesi değiştirmek istemiyorum ve istemiyorum ”diyor.

Yazar, tüm bunların heyecan verici yaşama bir yaklaşım oluşturduğunu ve görünüşe göre hafif görünmesine rağmen, “kahkaha ve gülümseme arasında,” biraz şekerle “, Mary Poppins'in dediği gibi, yansıma da var.”

Bir Göbek

Victoria ve annesi arasındaki bağlantı romanın eksenidir. Arzu arasında karşı karşıya bağımsızlık ve bakım ihtiyacıilişkisi, anneliğin nasıl silinmez bir iz bıraktığının bir yansımasıdır. «Asla, asla, bir anne alamaz. Biri müfrezeyi taklit edebilir, çığlıklar fırlatabilir, okyanusun diğer tarafına geçebilir, ama başka bir şey yok. Bir anne bir göbektir ve hiç kimse onu nasıl kaldıracağını icat etmedi veya icat etmedi, ”diye yazıyor romanda.

'Yeni Ayakkabılar ve Badem Çorbası', zihinsel sağlık gibi günlük yaşamdan geçen diğer sorunları da araştırıyor. Karakterler aracılığıyla yazar, depresyon, psikolojik terapi ve yardım istemenin önemi gibi durumları ortaya koyar. «Bilmem gereken annem, babanın babasının hayatını bilen ama ama Yakından görmedim. Eğer hepimiz genetik olarak yakından görmemeyi planlıyorsak, ”diye düşünüyor kahraman bir seferde.

Hasta tedavinin gölgesi de belirir. «Çoğu zaman bir aile olabilecek büyük Catacumba'da gizlenmiş, susturulurlar. Bugün hala bir yalan gibi görünüyor 'Kirli Paçavralar evde yıkanır' Cervantes Virtual Center'a göre, kullanım skorunda 'Mevcut kullanım' ifadesi», Kınama.

İşgücü güvencesi, gazetecilik okuyan, ancak Atocha'da tren bilet satan genç kahraman Victoria'da somutlaşmıştır. «Korkarım, hayatta olduğu gibi, güvencesizliğin Saf -suz parlak. Gençliğin şu anda karşılaştığı birçok zorluk var ”diye haklı.

'Yeni Ayakkabı ve Badem Çorbası' ile, özünü kaybetmeden yeni bir izleyicinin fethine altın fırlatıldı. Bir aşk hikayesinden daha fazlasını arayan romantik komedi sevenler için mükemmel bir roman: aileye, hayata ve zamanın geçişine ihale ve berrak bir bakış. Çünkü sonunda, tarih sadece anneler ve çocuklar, güvencesiz işler veya aşk ilişkileri ile ilgili değildir. Hakkında konuşmak Olgunluk ile nasıl karşı karşıya kalırız. «Bizi Magi'ye mektup yazmamıza neden olan bu yanılsamayı kurtarmalıyız. Buna ihtiyacımız var Umutlu ve Temiz Görünüm Henüz her şeyin gerisinde olmayanlar, bu yüzden çocuklara yaklaşmayı seviyorum. Bu aynı zamanda romanla da ilgilidir ”diye yansıtıyor yazar.

Bir Hata Bildir