“Beatles hippi oldu ve bu dünyaya büyük bir değişiklik getirdi”

HalaycıBaşı

New member
Ringo Starr 'yanıyor'. Tarihçi, yazar, davulcu ve davul koleksiyoncusunun birlikte çalıştığı, yayınlanmamış fotoğrafların yanı sıra kıyafetleri ve davulları hakkında tüm ayrıntıları içeren 200'den fazla görsel içeren sekizinci kitabı (Julien'in Müzayedeleri üzerine) 'Beats & Threads'i yakın zamanda yayınladı. Gary Astridge, Beatles'la birlikte kullandığı enstrümanlara, pop tarihinin parçası olan bu parçalara dair iyi araştırılmış bilgiler, fotoğraflar ve binlerce detayla ilk kez kapsamlı bir bakış sunuyor.

Ancak buna ek olarak, Ringo'nun elinde yeni müzikler de var ve bunları şimdilik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'yı kapsayan ve Steve Lukather, Edgar Winter, Colin Hay, Warren Ham, Hamish Stuart'ın yer alacağı bir turda sunacak. ve Gregg Bissonette. Bu 'Crooked Boy', Linda Perry'nin bestelediği ve prodüktörlüğünü yaptığı dört orijinal şarkıdan oluşan bir EP. Böylece Perry onlara vokal ve tabii ki davul vererek onları kendine ait hale getirebilir.

Bu gelişmeler, efsanenin Los Angeles'taki evinden, her daim gülümseyen karakteri ve üzerinde barış sembolü bulunan kolyesiyle katıldığı çevrimiçi basın toplantısında, dünyanın dört bir yanından gelen gazetecilere birkaç dakika ayırması için yeterli sebep oldu. . Bu, tarihin en önemli grubundan hayatta kalan iki kişiden biriyle soru-cevap turu oldu.

Şarkıları bu karanlık zamanlarda bile çok fazla pozitiflik içeriyor. Linda'dan bu şekilde yazmasını sen mi istedin?

Evet, dünya çıldırdı. Ve benim için yapılan şarkıların moralini bozan değil moralini yükselten bir şeyler olmasını seviyorum.

Son işbirliğinizde Paul McCartney ile çalışma süreciniz nasıldı?

Ah! Çok zor, çok zor (gülüyor). Hayır, cidden, her şeyi birbirimize postayla gönderiyoruz. Ben ona kendi parçamı gönderdim, o da kendi parçasını ekledi ve harika oldu. Harika bir bas gitarist olmasının yanı sıra harika bir adam. Onunla çalışmak her zaman harikadır, o benim arkadaşım.

Taylor Swift iki saatlik bir albüm çıkardı, EP'si yirmi dakika sürüyor.

Bir EP bu kadar uzun olamaz (gülüyor). EP'leri seviyorum çünkü bütün bir albümü kaydettiğinizdeki kadar gerilim olmuyor. Eğlenmek için bir araya gelen arkadaşlar arasında yaşanan şeyler olma eğilimindedirler. Ancak on şarkılık bir CD'yi yeni bitirdim. Ve dediğim gibi, çok daha fazla iş gerektiriyorlar.

EP'den ne bekleyebiliriz?

Çok fazla step dansı (gülüyor). Hayır, bu bir ülke EP'si.

Ülkeyle ilgili neyi seviyorsun?

Çocukluğumdan beri severim. Çocukluğumda Liverpool'da insanlar Amerika Birleşik Devletleri'nden tekneyle plak getirdiğinde ben de bunu dinliyordum. Radyoda pek rock'n'roll yoktu. Sonra Bill Haley geldi ve mahallemde yaşayan hepimiz için en büyük şey oldu. Ve tabii ki Elvis.

Evinizde bir kayıt stüdyonuz var, bundan bahseder misiniz?

Harika bir ekibi var. Duvarlarım gitarlar ve fotoğraflarla dolu ve kulağa harika bir ses getirmeyi başardım. Çaylarımı, kahvelerimi hazırlayabileceğim kendi mutfağı da var ama çok büyük değil (gülüyor). Son dört EP'mi dinlerseniz kulağa nasıl geldiğini görebilirsiniz.

'Olsun' belgeseli geçtiğimiz günlerde platformlarda yayınlandı. İçinde gördüklerini nasıl tarif edersin?

Peter Jackson'la 'Geri dön' muhteşem çıktı. 'Let It Be'ye dayanıyordu ve orijinalinin de çıkması güzel. Birlikte oynayan dört adamın arasındaki atmosferi çok iyi yansıtıyor.

Eski müzik belgelerini kurtarmak için teknolojinin ilerlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bayıldım. Yıllar önce yapılacak tek şey remiksler ve yeniden düzenlemeydi. Ve bu harika çünkü onlar sayesinde davullarımı çok daha iyi duyabiliyorsunuz.

Davullarla ilişkiniz nasıl gelişti?

İlk pilim on iki sterline mal oldu. Daha sonra babam bana bir fabrikada çalışarak ona geri ödemek zorunda kaldığım 35 sterlinlik bir ödeme yaptı. Ludwig'ler asla hayal kırıklığına uğratmaz, onları kalbimde taşıyorum. Davullarıma baktığımda onlara hâlâ aşık olduğumu hissediyorum.

Yollara geri dönmek nasıl bir duygu ve nasıl heyecanlanıyorsunuz?

Oynama tutkusu kaybolmuyor. Birçok harika müzisyenle çaldım ve bunu sevdiğim için ve hala çalabildiğim için çalmaya devam ediyorum. Ben her zaman elimden gelenin en iyisini yapıyorum, umarım halk da aynısını yapar.

Turunuza misafir gelecek mi?

Başlangıçta değil. Yıldızlardan oluşan bir grup olduğu için sahneye çıkacak herkes özel konuk olacak. Ama gittiğimiz her şehirde kimlerin olduğunu göreceğiz. Bir konserde işbirliği yapmak üzere davet ettiğim ilk sanatçının Bruce Springsteen olduğunu hatırlıyorum.

Temmuz ayında bir sonraki doğum gününüzü nasıl kutlayacaksınız?

Tıpkı son on dört yıldır yaptığım gibi. Başladığımızda vaaz ettiğimiz 'Barış ve Sevgi' etkinliğini kutluyoruz. Gittikçe büyüyor ve bu benim için büyük bir tatmin.

Günümüz dünyasında barış felsefesini sürdürmek zor mu?

Altmışlı yıllarda biz de kendi tarzımızda hippi olduk ve bu dünyaya büyük bir değişim getirdi. Biz gençler bunu çok ciddiye aldık ve bu iyi bir şeydi. Biraz yardım geldi (sigara içme hareketi yapıyor), ama insanları aynısını yapmaya zorlayamazsınız (gülüyor).

Konserlerde avatarların kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bunun hakkında pek düşünmüyorum. Teknoloji 'Şimdi ve sonra' konusunda yardımcı oldu, onun sayesinde John'u da işin içine kattık. Onu ilk kez 1996 yılında dinlediğimde sesi pek iyi çıkmamıştı ama Yapay Zeka ile kasetten güzel bir ses çıkarılmış.