BBC'yi süpüren Arturo Pérez-Reverte'den esinlenen İskoç Müfettişi Jimmy Pérez

HalaycıBaşı

New member
02/16/2025

04: 46h'de güncellendi.

2005 yılında Anglo -Sakson pazarı romana düştü Arturo Pérez-Reverte tarafından 'Güney Kraliçesi'. 'Güney Kraliçesi' olarak tercüme edilen başarısı, 'Eskrim Üstadı' (Eskrim Öğretmeni) ve 'Denizcilik Grafik' (Küresel Mektup) İngiliz baskısına yol açtı. O zamanlar büyük İspanyol öğretmeninin çoklu okuyucuları arasında, Pérez-Reverte'nin romanlarında elde ettiği karakterlerin ve gergin atmosferlerin tedavisinden etkilenen Ann Cleeves vardı. Sevdim. Yazarın adının kafamda yüzdüğünü sevdim ”diyor Cleeves ABC'ye açıklamada.

O zaman, İskoç yazarının ülkesinde, McMillan gibi büyük yayıncılarda yayınlanmış birkaç romanı vardı, ancak yine de sosyal hizmet uzmanı olarak işini terk edecek kadar kazanmadı. Yazmaya değer olup olmadığını bilmeden, yeni bir siyah roman serisi başlattı ve bir sonraki kahramanını onu büyüleyen Arturo Pérez-Reverte adıyla vaftiz etmenin yanlış olmayacağını düşündü. Daha erken olmaz dedi ve bitirdi. Sonuç Jimmy Pérez, Akdeniz görünüşünün ince, ama kararlı bir adam, şişman balıkçıların kapalı bir ortamında, neredeyse Vikingler. “Kapalı bir ortamda uzaylı, yabancı veya farklı bir adam hissini yaratmak istedim ve kendime, neden uzak bir İspanyol ilişkisine sahip bir dedektif koymamanız” diyor.

Başarı parlıyordu. Norveç'e İskoçya'dan daha yakın küçük bir ada olan son Shetland'da kaybedilen Jimmy Pérez'in kısa bir süre satış fenomeni oldu. Cleeves kazandı Altın Dagger ÖdülüAnglo -Saxon dünyasında en prestijli siyah roman ve karakter için daha fazla hikaye düşünmeye başladı. Vikingler arasındaki “İspanyol”, onu tanımladığı gibi, BBC'de dünyayı dolaşacak bir dizi sekiz roman ve bir televizyon uyarlaması başlattı. «Aniden, romanlarım için ilerlemeler almaya başladım, hatta o kadar çok satıyorlar ki bana kitaplar için telif hakkı verdiler. İnanılmazdı ”diyor minnettar.

Pérez-Reverte'nin bu özel “oğlu” nun kayıp bir İskoçya adasında ne olduğunu düşünürken, İspanyol yenilmez ordusunu masaya çevreleyen eski bir efsane koymaya cesaret etti. «1588'de amiral gemisinin Yenilmez Donanma, Büyük Giffonfuar adasının sahilinde batık. Bunun olası olmadığını biliyorum, ama neden mürettebatının herhangi birinin orada kalacağını ve soyadının yavruları aracılığıyla bölgede donmuş kaldığını düşünmüyorsunuz ”diyor Cleeves.

Editör Ana kitaplar Şimdi serinin ilk kitabı olan 'Cuervo Negro'yu sunuyor. Bir genç kargalarla çevrili öldürülen bir genç görünür. Shetlands'in küçük topluluğu, sadece 21.000 kişi ve özellikle fuar adası şok olacak. Müfettiş Pérez'in tümdengelim yeteneğini ve empatisini ve duyarlılığını, gerçek katili keşfetmek için topluluğun hizmetine koyma zamanı olacak.

Bu roman dizisi, So -Called kırsal siyah romanın 'patlamasına' kesin bir itiş verdi. Yani, Redondo Dolores, María Oruña veya Mikel Santiago Pérez-Reverte'den esinlenen bir müfettiş ile İskoçya'nın bu kayıp kısmında öncüleri vardı. İronik. «Okuyucuların özellikle kadınlara karşı çok fazla özgür şiddetten yorulduğuna ve İskandinav etkisinin seyreltildiğine inanıyorum. En geleneksel dedektif romanı güçlü bir şekilde geri döndü, ancak yeni ve uzak senaryolarda ”diyor Cleeves.

Serisi BBC Antende sekiz mevsim var. O kadar sürdü ki Pérez olan aktör bile gitti ve şimdi eylemin kahramanları iki dedektif kadın var. “Diziyi kapattım çünkü 21.000 kişilik bir toplulukta artık daha fazla yer yoktu” diyor.

Ancak, Ekim ayında Jimmy Pérez'i kurtaracağı yeni bir roman yayınlayacak, bu sefer Orcadas Adaları. «Orcades, Shetland'da olduğu gibi daha Anglo -Saxon ve Balıkçı Olmayan Vikingos balıkçılarıdır. Pérez'i başka bir ortamda kurtarmak istedim. Onlar çok farklı topluluklar. Göreceğiz. Bu ilk, ama umarım karakterle devam etmeyi umuyorum ”diye bitiriyor.

İspanyol yazarların isimlerini uluslararası karakterler için kullanma geleneği birleştirildi. Camilleri Montalbano polisini zaten Manolo Vázquez Montalbán'ın romanlarına olan sevgisine övgüde buldu. Bu uygulama sınırları aşar ve Murakami karakterlerinden biri olan Kafka Tamura olarak vaftiz edildi veya Dan Simmons “Hyperion” dizisinden hacılarından biri olan Perry Keats'in karakteri için şair John Keats'ten ilham aldı.

Bir Hata Bildir