Arturo Pérez-Reverte: Arjantin'i Anlamak

HalaycıBaşı

New member
Yirmi beş yıldır Jorge Fernández Díaz'ın arkadaşıyım, ama şunu söylediğimde – ki bunu birçok kez söyledim – en kavgacı ve etkili siyasi köşe yazarı olmanın yanı sıra, sevgim beni hiç kör etmiyor. Jorge, Arjantin'in yaşayan en önemli yazarı ve temsilcisidir. Bu ülkenin ebedi gerçekliğini anlamak için Roberto Arlt ve Borges'i okumak şartsa da, günümüz Arjantin'ini (şimdi merhum) Oswaldo Soriano ve Jorge Fernández Díaz'ı okumadan kimse anlayamaz.

Jorge'nin romanları, öyküleri ve makaleleri, kara türden duygusal, savaş ya da türe kadar her türlü kayda değinen ve bazen – ya da çoğu zaman az ya da çok edebi müdahaleyle – doğrudan sınırlar ya da içeri giren büyüleyici edebiyatı. Kurgusal olmayan metinlerde, karakterlerinin amansız, sert, şiddetli ve her zaman keskin Arjantinliliğini ortaya koyuyorlar, saatlerce süren yoğun bir zevk veriyorlar ve sonsuz okuma bağlılıkları yaratıyorlar, bu bağlılıklar her birinin kendi tarzında açıkça görülüyor. Roman olsun, öykü olsun kitapları, yayımlanır yayınlanmaz her zaman ülkesinde en çok satanlar listelerinde ilk sıralarda yer alır.

Umuyoruz ki, bu kadar hak edilmiş, bu kadar gerekli olan bu Nadal ödülü, İspanyol okuyucuların, Atlantik'in diğer yakasındaki dilimizi ve zekamızı onurlandıran bu büyük yazarın kalite ve içerik açısından muazzam kapsamlı, büyüleyici çalışmalarına daha da aşina olmasını sağlayacaktır. .

Tebrikler Cuchillero, eski dostum. Dün olduğu gibi bugün de sana hayranım. Her zaman olduğu gibi.