Andy ve Lucas: Şimdilik hoşçakalın

HalaycıBaşı

New member
Bir vedanın bir şarkıya ihtiyacı var. Bazen ve zamanla mazoşist bir dinamik haline gelebilir, nakaratı her bozduğunuzda göğsünüzde sonsuza kadar garip bir düğüm bırakabilir. Zaten hayatı yaşanmaya değer kılan da bu değil mi?


Pist çökerken ölümü ve hayata kıyasla ne kadar küçük göründüğünü düşünüyorum. Wizink'in üçte ikisi olan giriş, belki de yazın başlangıcını haber veriyor, ancak Pazartesi günü tekrarlanıyorlar ve sanırım her şey tükendi. Bugün, milenyumun başında ulusun gözlerini kamaştıran “canallitas” şarkıcılarından Andy ve Lucas ikilisi, ana meydan Madrid'e veda ediyor.

Her şeyden önce Lucas'ın veda etmesi gecenin gerçek alt metnidir. Belki geri dönerler, kendileri bıraktılar ama bugün gidiyorlar, beni ilgilendiren de bu.

Veda “Beni sev” ile başlar. “Flamenquillo” popu tarz, az sürprizli bir gecenin tonu.


Lucas'ın gece boyunca pek çok günah çıkarma anına sahne olacak heyecanlı ilk konuşmasından önce “Ben hala buradayım” sesi geliyor.

Daha senkoplu ve daha iyi bir şarkı olan “Llévatela”, bazı “füzyon” ustalarının hiç ter dökmeden imza atacağı elektrikli bir montuno ile bitiyor. Kalabalık olan Andy ve Lucas'ınki popüler bir flamenko, partilerin ve nakitondeolarınki, “rumbita canalla”nınki; eğlenceli alternatif.

Her şeyden önce var birkaç güzel baladbu ünlü Cadiz yerlisi ikilisinin (istemeden mi?) gerçekten zafer kazandığı yer burasıdır.

Bunlardan ilki, tüm unsurların akıcı bir şekilde aktığı, romantik bir orta tempo olan “Por ella”.

Daha az şarkılardan oluşan bir karışıklığın içindeki dinamiğiyle öne çıkan “Pasarán” da zafere ulaşıyor. Sona doğru “Aşkın Alevi” yine güzel.

İlk bölümün sonu, ikilinin kıyafet değiştirmek için ortadan kaybolmasıyla “Entre dos Aguas”ın kısa versiyonudur. İspanyol gitarının özeti ve belki de dünyadaki en ünlü rumba. Grup için iyi bir an, aralarında ritim oyuncularının öne çıktığı on harika yardımcı oyuncu (davul, perküsyon ve bas) ve her ne kadar bundan farklı görünse de usta bir gitarist.

İkinci bölümde birkaç şık rumba, zaten yanmaz olan Wizink'in fitilini ateşliyor. Andy ve Lucas, başkenti çılgına çeviren çeşitli karışıklar (şarkıların birleşimi) sunuyor. “Aradığın şey bir erkek arkadaş”, “Carita Morena” ve “Bana beni sevdiğini söyle”, Los Angeles'taki bir seçmelerde terli bir oyuncu gibi şarkı söyleyen Wizink'i serbest bırakıyor.

Elvedadan önce (ve son kıyafet değişikliğinden), “Son de amores”, başka bir dönemin daha tipik bazı gitar sololarından sonra son bölüme yol açan klasik bir orta tempo. Halk bunu kutluyor, bir tane daha istiyor ve Cádiz ikilisi yeniden ortaya çıkıyor.

Birkaç karışık oyundan sonra, büyük bir popüler talep olan “Onu çok sevdim” oyunu oynanır ve Andy ve Lucas, gözyaşlarıyla dolu başkente belki de sonsuza kadar veda ederler. Ve havada sadece bir veda şarkısı var.